UFC

UFC je Blachowiczu obećao napad na titulu ukoliko pobijedi Pereiru: ‘Drugačije je kad promijenite kategoriju‘

Jan Blachowicz 

 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Smatra sa sparinzi s fizički većim borcima nisu dovoljni za promjenu kategorije, a to želi dokazati nad Pereirom

Od trenutka kada je bivši prvak Alex Pereira najavio kako prelazi u polutešku kategoriju, na svoju adresu je dobio razne ponude od dosta boraca iz te kategorije. Jedan od njih je i bivši prvak Jan Blachowicz, a izgleda da je UFC upravo njemu odlučio ispuniti želju te ga je upario s ‘‘Poatanom‘‘.

Sinoć je Jan gostovao u ‘‘The MMA Houru‘‘ kod Ariela Helwanija gdje je otkrio i još nekoliko zanimljivih detalja. Osim što ga je UFC po njegovoj želji upario s Pereirom, otrkio je da mu je napad na titulu poluteške kategorije zagarantiran ukoliko porazi opasnog Pereiru:

‘‘Čim sam čuo da dolazi u našu kategoriju sam se poželio boriti s njim. Razgovarao sam sa svojim menadžerom i odmah smo išli dogovarati ovu borbu. Vjerujem da bi UFC pokušao to organizirati svakako. To je bila moja ideja, tako da sam jako sretan što sam dobio ono što sam i želio‘‘, objasnio je Jan.

‘‘Sigurno će imati i dalje tu snagu udarca, ali ja uvijek kažem da je drugačije kad promijenite kategoriju. Možete sparirati s najvećim tipovima u dvorani, ali kada uđete u kavez, drugačije je. Ako pobijedim u toj borbi, zagarantiran mi je napad na titulu. To je još veća motivacija za mene, bit ću jako sretan ako ću moći pojas ponovno donijeti u Poljsku‘‘, rekao je.

Ukoliko Blachowicz ponovi izvedbu kakvu je imao protiv Adesanye, vrlo bi se lako mogao naći u novoj prilici za pojas. Treba svakako vidjeti koliko je Pereira poboljšao svoje hrvanje i obranu od istog, a to ćemo saznati na UFC 291 priredbi.

Linker
18. travanj 2024 15:42