UFC

UFC nagradio najbolje: Justin Gaethje čak deseti puta osvojio je bonus

Chris Barnett

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Poznati su svi dobitnici bonusa na UFC 268 priredbi održanoj sinoć u New Yorku

Jako težak zadatak imali su u UFC-u prilikom dodjele bonusa za sinoćnju UFC 268 priredbu. Naime, čak sedam pobjeda nokautima imali smo prilike vidjeti, a niz je sjajnih borbi koje su otišle na bodove, a čiji akteri zaslužuju dobiti bonus. Međutim, s 50 tisuća dolara više na svojoj ukupnoj isplati, kući odlazi šestero boraca.

Justin Gaethje i Michael Chandler očekivano i zasluženo su nagrađeni bonusom za najbolju borbu večeri. Drugorangirani i četvrtorangirani izazivači lake kategorije opravdali su sva visoka očekivanja koja su pred njih postavljena uoči meča. Već od samog početka borci su bacali silovite udarce, a uzbuđenja nije nedostajalo niti jedne sekunde. Justin Gaethje na kraju je izašao kao pobjednik, a slavio je jednoglasnom odlukom. Međutim, Michaelu Chandleru određena utjeha bit će tih 50 tisuća dolara bonusa. Inače, Gaethjeu je ovo ukupno deseti bonus u UFC-u, a odradio je devet nastupa za promociju. Jedino u meču protiv Khabiba Nurmagomedova nije nagrađen nikakvim bonusom.

Za najbolje izvedbe večeri nagrađena su četiri borca. Marlon Vera nokautirao je legendarnog Frankieja Edgara front kickom u trećoj rundi. Radi se o uistinu spektakularnom potezu i Ekvadorac je jednostavno morao biti nagrađen. Dugo godina ponajbolji kickboksač svijeta, Alex Pereira, također je nagrađen bonusom. Brazilac je u debiju za UFC nokautirao Andreasa Michailidisa ''letećim koljenom'' u drugoj rundi borbe.

Bobby Green 50 tisuća dolara dobiva za nokaut u prvoj rundi protiv uvijek čvrstog Ala Iaquinte, dok je posljednji među nagrađenima, teškaš Chris Barnett. ''Beastboy'' pokvario je oproštaj Giana Villantea nokautiravši ga kružnim udarcem nogom.

Borci poput Iana Garryja i Nassourdinea Imamova također su slavili prekidima (nokautima), ali ostali su bez bonusa. Međutim, najveći žal ostaje zbog Shanea Burgosa i Billyja Quarantilla. Borci perolake kategorije priuštili su nam tri runde nevjerojatno dobrog i uzbudljivog meča, ali bonusom nisu nagrađeni. Teško je reći da ga Michael Chandler i Justin Gaethje nisu zaslužili kad je u pitanju borba večeri, ali možda su u UFC-u mogli napraviti iznimku i dodijeliti ga Burgosu i Quarantillu također.

Linker
12. travanj 2024 22:54