UFC

UFC najavio povratak u Dublin

 screenshot
Po četvrti put u svojoj povijesti te po prvi put od 2015. godine, UFC će ovog ljeta održati priredbu u glavnom gradu Irske, Dublinu.

Najveća svjetska MMA promocija ponovno će svoje borilište dovesti u Dublin i to 15. kolovoza. Tako je objavljeno na službenim kanalima UFC-a uz informaciju da će ulaznice biti puštene u prodaju. Bit će to četvrti dolazak UFC-a u Dublin, koji je u posljednje vrijeme postao čvrsta baza njihovih najvećih konkurenata, Bellatora.

Prvi put to se dogodilo u siječnju 2009. godine, kad su UFC 93 predvodili Rich Franklin i Dan Henderson. Statusom manja, ali važnošću puno veća priredba ona je iz ljeta 2014. godine, kad je Conor McGregor napravio apsolutnu ludnicu protiv Diega Brandaoa, iako mu je to bila tek treća borba u promociji. Posljednji put je UFC Dublin posjetio godinu dana kasnije, kad je Fight Night koji je proživio veliki broj otkazivanja predvodila borba Paddyja Holohana i Louisa Smolke.

Kako je Dana White više puta navodio publiku u Dublinu kao najbolju i najluđu s kojom se susreo, pomalo je čudno da je UFC toliko dugo čekao povratak u irsku metropolu. No, mora se priznati kako se i broj irskih UFC boraca u međuvremenu podosta smanjio.

Iako nije navedeno o kakvoj je priredbi riječ, pretpostavlja se da će biti iz Fight Night serije. Irci se vjerojatno nadaju nekom velikom nastupu Conora McGregora, no to je realno teško za očekivati. UFC će svoju najveću zvijezdu vjerojatno ove cijele godine ostaviti u SAD-u. Više informacija svakako će biti poznato za dva ili tri mjeseca kad se program krene puniti dogovorenim borbama.

Linker
25. travanj 2024 15:32