UFC

UFC nakon novog incidenta i uhićenja otpustio talentiranog Luisa Penu

Luis Pena
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Pet pobjeda u osam borbi ostvario je u Octagonu bivši sudionik Ultimate Fightera

Jedan od zanimljivijih sudionika posljednjih sezona Ultimate Fightera svakako je bio Luis Pena. Član tima Daniela Cormiera, u sezoni kad je drugi trener bio Stipe Miočić, već je u samom showu prezentirao veliku količinu talenta, ali je zbog ozljede bio prisiljen istupiti iz turnira. UFC ga je bez puno razmišljanja ipak doveo u svoje redove. U tri godine koliko je član promocije Pena je upisao pet pobjeda i tri poraza, ne opravdavši u potpunosti potencijal, a više neće imati niti priliku to napraviti.

Razlog leži u tome što Pena, koliko god dobar borac bio, u privatnom smislu očito nije niti približno dobar čovjek. U lipnju je tako završio na naslovnicama medija nakon optužbe za razbojništvo, a samo par dana nakon toga pojavila se informacija kako je priveden i zbog nasilnog ponašanja prema nenavedenoj ženskoj osobi. Nekoliko dana proveo je u pritvoru, nakon čega je pušten na slobodi čekati suđenje. Tim putem je preko objave na Twitteru otkrio kako cijeli život prolazi kroz mentalne probleme te kako je napokon odlučio potražiti pomoć. UFC tim putem nije reagirao.

Zato je UFC reagirao nakon novog incidenta, koji se Peni dogodio proteklog vikenda. On je priveden na Floridi nakon što je nekoliko puta šakom udario svoju djevojku, nakon čega ju je nastavio udarati na podu, a napao je te udario još jednu žensku osobu koja je bila svjedokinja događaja. Nedugo nakon toga je priveden, nalazi se u pritvoru te čeka izlazak pred sud zakazan za 17. listopada. Tamo će se pojaviti kao bivši UFC borac, budući da mu je promocija odlučila uručiti otkaz. Ali, to je trenutno vjerojatno najmanji njegov problem.

Pena je mnogima ostao upamćen i po specifičnom izgledu koji mu je donio nadimak Violent Bob Ross, zbog sličnosti s bivšom TV zvijezdom, umjetnikom Bobom Rossom. Nažalost, čini se da je ovaj prvi dio koji ukazuje na to da jse nasilan itekako točan, problem je što je takav i izvan dvorane ili borilišta.

Linker
15. travanj 2024 13:44