UFC

UFC navodno planira upariti Sterlinga i Cejuda na priredbi u Australiji, čeka se službena potvrda

Cejudo i Sterling

 Screenshot (youtube, Ufc)
To su riječi Ariela Helwanija koje još nisu službeno potvrđene

Ako netko ima najsvježije vijesti iz MMA svijeta, onda je to Ariel Helwani. Iako nema nikakvih službenih potvrda, prema njegovim navodima UFC planira upariti Aljamaina Sterlinga i Henryja Cejuda na UFC 284 priredbi koja se iduće godine održava u Perthu, Australiji.

Sterling je prošle subote obranio pojas u bantam kategoriji pobijedivši T.J. Dillashawa tehničkim nokautom u drugoj rundi, iako se sada opet ‘‘povlače repovi‘‘ jer je Dillashaw ozlijedio rame prilikom prvog pada u parter. Kako god bilo, Sterling je pojas obranio i spreman je na nove izazove, a ako je vjerovati Helwaniju, idući protivnik će mu biti upravo Cejudo.

35-godišnji Cejudo se umirovio u petom mjesecu 2020. godine nakon pobjede nad Dominickom Cruzom, no nedavno je opet ušao u USADA-in program testiranja što bi značilo da je povratak blizu. U posljednjih nekoliko mjeseci Cejudo uistinu radi na svom marketingu prozivajući borce od bantam do lake kategorije, tako da je i za očekivati da UFC uskoro najavi njegov povratak.

No, ovo sve treba uzeti s rezervom jer je i Dana White rekao da je sljedeći izazivač u bantam kategoriji pobjednik između O‘Malleyja i Yana, a pobjedu je prošle subote odnio O‘Malley i zasjeo na Yanovu dotadašnju poziciju prvog izazivača. Dok se iz UFC-a ne potvrdi da je sljedeći izazivač Cejudo, valja računati da je za sad službeno O‘Malley prvi.

UFC 284 održava se 11.2. iduće godine u Perthu, a priredbu će najvjerojatnije predvoditi Volkanovski i Makhachev. Za sada je jedina službeno potvrđena borba ona između Whittakera i Coste, a u narednom periodu ćemo sigurni znati više.

Linker
26. travanj 2024 21:14