UFC

Swanson tvrdi da je Dillashaw uistinu bio ozlijeđen: Cub je pokušao objasniti zašto se T.J. uopće borio

Aljamain Sterling i T.J Dillashaw

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Iskusni UFC-ov borac Cub Swanson ističe da je njegov timski kolega dugo vukao svoju ozljedu

Sunaslovna borba večeri na UFC 280 eventu podosta se razočaravajuće odvila. Ne, ne pišemo to zbog činjenice da je pobijedio Aljamain Sterling, nego zbog činjenice da se T.J. Dillashaw ozlijedio na samom početku borbe, već kod prvog rušenja od strane Sterlinga.

Dillashawu je iskočilo rame i njegove bolne grimase na licu dale su nam do znanja da je pitanje trenutka kada će nastupiti kraj borbe. Izdržao je Dillashaw cijelu prvu rundu, unatoč dominaciji Sterlinga. Ušao je T.J. i u drugu rundu, ali minutu i 15 sekundi prije kraja runde je završen tehničkim nokautom.

Dillashaw je kasnije otkrio kako je u trening kampu konstantno muku mučio s lijevim ramenom, a isto to rame operirao je dok je bio pod suspenzijom USADA-e (period od 2019. do 2021. godine). Oko 20 puta mu je to rame iskočilo tijekom trening kampa, a njegove navode potvrdio je i timski kolega, Cub Swanson.

‘‘Kad sam trenirao s T.J-om 5-6 tjedana prije njegove borbe, on nije mogao niti podići lijevu ruku. Istina je.‘‘, tvit je Swansona kojim se referirao na Sterlingovu izjavu u kojoj prvak tvrdi da je on doveo Dillashawa do ozljede.

Mnogi se pitaju zašto je T.J. uopće pristao boriti se u takvim okolnostima. Neki smatraju da se radi o tome da neće biti plaćen ako ne nastupi i stoga su borci često primorani nastupati pod određenim ozljedama, jer ne mogu si priuštiti preduge pauze. Swanson je ponudio odgovor i na to pitanje.

‘‘Zašto se borci bore ozlijeđeni? Zato što smo ludi i uvijek vjerujemo da možemo pobijediti. Također, naučeni smo da trpimo bol i uvijek zgrabimo priliku.‘‘

Swanson je i dalje UFC-ov borac, a njegova supruga Kenda Perez također je zaposlenica organizacije. Stoga ne čudi da se Swanson nije dotaknuo ničega što bi ugrozilo promociju, nego se jednostavno poslužio ovakvom izjavom koju će neki možda nazvati i floskulom.

Zašto je Dillashaw pristao boriti se s takvom ozljedom, teško je reći i on zna najbolje. Je li to bila pametna ideja? Vrlo vjerojatno da nije.

Linker
19. travanj 2024 11:46