UFC

UFC neugodno iznenadio odabirom sunaslovne borbe Usmanu i Burnsu

 UFC
Objavljen je kompletan raspored glavnog programa m UFC 258 priredbe

13. veljače na rasporedu je iduća UFC-ova PPV priredba, UFC 258 predvođen borbom za titulu prvaka velter kategorije između Kamarua Usmana i Gilberta Burnsa. Popis borbi je proteklih dana kompletiran, a sad je donesena odluka i o sadržaju glavnog programa,odnosno odabrano je pet borbi koje su dobile čast smatrati se važnijima od preostalih.

I dok je sam popis tih borbi velikim dijelom očekivan, fanove je iznenadio njih redoslijed, prije svega izbor sunaslovne borbe. I to većinom neugodno, budući da se na izbor Maycee Barber (8-1, 3-1 UFC) i Alexe Grasso (12-3, 4-3 UFC) pojavio veliki broj negativnih komentara. 22-godišnja Barber vraća se po prvi put nakon siječnja prošle godine i iznenađujućeg poraza od Roxanne Modafferi, poraza koji je ugasio njene nade o dolasku do titule UFC prvakinje kao najmlađa ikad. Zapravo, ugašen je "hype" koji se počeo stvarati oko nje, a isti je dolazio do toga da su je neki već proglašavali najtalentiranijom borkinjom u povijesti MMA-a. Što je najgore po nju, poraz je došao uvjerljivo i to od borkinje koja je od iduće tri borbe slavila samo u jednoj.

Očito je kako UFC pokušava na ovaj način Barber brzo vratiti na veliku scenu i dati joj relevantnosti, a ako to i ne uspiju, nadaju se da bi mogli podići vrijednost njene protivnice. Alexa Grasso je UFC stigla kao mlada zvijezda iz Invicte, uz nadu bila kako bi ova danas 27-godišnjakinja mogla biti njihova "zlatna koka" za meksičko tržište. Nažalost, niti ona nije opravdala očekivanja, unatoč nekoliko borbi u kojima je prezentirala talent i kvalitetu. No, za sada ne u onolikoj mjeri koliko se očekivalo.

Fanovi su pomalo ljutiti na postupak UFC-a, iako on zapravo ne bi trebalo imati neki bitan utjecaj. Ali, svakako su isti bili uvjereni kako borba srednje kategorije između Kelvina Gasteluma i Iana Heinischa ili revanš Pedra Munhoza i Jimmieja Rivera više zaslužuju tu čast. Te dvije borbe našle su se također na glavnom programu, koji će otvoriti borba između Makija Pitola i Juliana Marqueza u srednjoj kategoriji. Radi se o dva za sada relativno uspješna produkta Contender Seriesa.

Od borbi koje su našle svoje mjesto na uvodnom programu, vrijedi istaknuti ikonski okršaj Jima Millera i Bobbyja Greena, no očito nedovoljno ikonski za PPV dio programa. Ukupno bi se, po trenutnim planovima, na priredbi trebalo održati 13 borbi.

Linker
20. travanj 2024 18:17