UFC

UFC objavio dobitnike bonusa na UFC 288 eventu: Najbolju borbu večeri nije bilo teško odabrati

Movsar Evloev (lijevo) vs. Diego Lopes (desno)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Četvero aktera UFC 288 eventa kući odlaze bogatiji za dodatnih 50 tisuća dolara

Sinoć održani UFC 288 event nije pretjerano oduševio MMA fanove, ali ipak je bilo nekoliko impresivnih nastupa vrijednih pohvale. UFC-ovi čelnici morali su izdvojiti one najbolje kako bi podijelili bonuse u iznosu od 50 tisuća dolara.

Bonusima za najbolje nastupe dobili su Matt Frevola i Kineskinja Yan Xiaonan. Dana White i UFC ovdje nisu previše komplicirali. Matt Frevola nokautirao je Drewa Dobera u prvoj rundi, a Doberu je to drugi poraz nokautom u 39. profesionalnom nastupu. Prvi nokaut upisao je još 2011. godine, prije nego je i potpisao ugovor s UFC-om. Tada ga je nokautirao Ramiro Hernandez. Frevola je napravio veliko iznenađenje nokautiravši Dobera i osvojio je svoj prvi bonus u devetom UFC nastupu.

Kineskinja Yan Xiaonan također je osvojila prvi bonus u svojoj UFC karijeri, a do dodatnih 50 tisuća dolara došla je nokautiravši Jessicu Andrade u prvoj rundi. Andrade je nekadašnja prvakinja UFC-ove slamka kategorije, ali nije se dobro provela protiv Xiaonan. Neoprezno je Brazilka nasrnula na Xiaonan i naletjela je na desnicu kojom ju je Kineskinja brutalno nokautirala. Na podosta sličan način Stipe Miočić je nokautirao Fabricija Werduma 2016. godine.

Osim Frevole i Xiaonan, bonus su osvojili Movsar Evloev i Diego Lopes. Njih je UFC nagradio za najbolju borbu večeri. Brazilac Diego Lopes pristao je na meč protiv Evloeva samo pet dana uoči eventa, a ovo mu je bio debi pod okriljem UFC-a. Svi su očekivali dominantnu predstavu Evloeva, ali Brazilac se pokazao izrazito nezgodnim protivnikom.

U više navrata Lopes je bio jako blizu ‘‘submissiona‘‘ i namučio je neporaženog ruskog borca koji je ujedno i deseti u poretku izazivača unutar perolake kategorije. Lopesu se isplatilo uskočiti na ‘‘short notice‘‘ iako je izgubio. Svojim nastupom zaslužio je poštovanje i sigurno će dobiti novu priliku unutar UFC-a, a zaradio je i dodatnih 50 tisuća dolara.

Evloev je upisao 17. pobjedu u karijeri i sedmu pod okriljem UFC-a. Još uvijek nije uspio doći do pobjede prekidom u UFC-ovom kavezu, a ovo mu je prvi bonus. Zasluženo ga je osvojio.

Linker
26. travanj 2024 09:22