UFC

UFC odlučio upariti Reyesa i Prochazku

 Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Dominick Reyes svoj će put prema novom napadu na UFC titulu tražiti protiv Jirija Prochazke

Polako se počela rješavati matchmaking križaljka UFC-ove poluteške kategorije. Nakon nekih već odrađenih uparivanja unutar ljestvice izazivača, sad je došlo i do onog u kojeg su uključena dva borca iz samog vrha. Kako je otkrio sam Dana White, plan je upariti Dominicka Reyesa i Jirija Prochazku te za sada po tom pitanju sve ide u dobrom smjeru.

ESPN-ov Brett Okamoto iznio je informaciju koju je dobio upravo od predsjednika UFC-a, kako se ta borba priprema za 27. veljače iduće godine te da bi trebala biti glavna borba Fight Night priredbe. Zbog čega tako kasno nije poznato, no pretpostavlja se kako Reyes treba vremena nakon napornih priprema i poraza od Jana Blachowicza.

Reyesu (12-2, 6-2 UFC) je poraz od Blachowicza bio drugi u karijeri, ujedno i drugi u nizu. Oba je doživio u borbama za titulu. U veljači je bolji od njega bio Jon Jones, a Reyes je u toj borbi impresionirao te su mnogi smatrali kako je zaslužio uzeti pobjedu. Zbog toga je bio i veliki favorit protiv Blachowicza, no Poljak je odradio taktičku sjajnu borbu te ga je nokautirao u drugoj rundi. Dominicku nakon toga preostaje misija vratiti kvalitetu svojih izvedbu na razinu kojom je došao do borbe za titulu.

Jiri Prochazka (27-3, 1-0 UFC) došao je ove godine u promociju kao velika zvijezda Rizina te kao jedan od najopakijih nokautera svijeta. Ovo drugo je potvrdio u svom UFC debiju, kad je početkom druge runde nokautirao Volkana Oezdemira. Ta borba održana je u srpnju na Fight Islandu, a Čeh je tim putem došao do svog 24. nokauta u karijeri.

Na službenoj ljestvici izazivača, Reyes se nalazi na drugom mjestu, dok je Prochazka peti. Ovime se postavlja pitanje tko bi mogao biti idući protivnik Aleksandra Rakića, koji se nalazi na četvrtom mjestu. On je tražio borbu za titulu, ali činjenica je da ju neće dobiti, nego će to biti pobjednik borbe između Glovera Teixeire i Thiaga Santosa, koja se održava za desetak dana. Za pretpostaviti je da bi u tom slučaju Rakića mogao dopasti poraženi iz tog okršaja. Nedavno se pojavila glasina kako mu je Prochazka ponuđen, ali da ga je odbio, no ista na kraju nije potvrđena.

Linker
23. travanj 2024 09:57