UFC

UFC otpustio jednu od najboljih borkinja na rosteru? Misteriozno je uklonjena s rang ljestvice

Taila Santos

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ažurirane UFC-ove rang ljestvice izazvale su određena pitanja među fanovima

Ranije danas pisali smo vam o promjenama na UFC-ovim rang ljestvicama i o tome kako je Islam Makhachev preuzeo prvo mjesto na ‘‘P4P‘‘ rang ljestvici.

No, određena promjena dogodila se i na ženskoj ‘‘P4P‘‘ ljestvici, kao i u poretku muha kategorije. Brazilka Taila Santos više nije dio niti jedne UFC-ove rang ljestvice. Sve do ovog tjedna, Santos je zauzimala četvrto mjesto u poretku muha kategorije i 11. mjesto na ‘‘P4P‘‘ ljestvici. Sada je misteriozno nestala.

Prema informacijama koje kruže Twitterom, Brazilka više nije niti dio UFC-ovog rostera. Nekoliko je mogućih odgovora na ovo pitanje. Postoji mogućnost da je njen ugovor jednostavno istekao, a Brazilka još nije pristala na produljenje ugovora. Također postoji mogućnost da je Santos jednostavno otpuštena prije isteka ugovora, ali to bi bilo poprilično iznenađujuće.

Istina da je Santos nanizala dva uzastopna poraza, ali porazi su došli od Valentine Shevchenko i Erin Blanchfield, dvije top 5 borkinje muha kategorije. Santos se prošle godine borila za pojas, a upravo spomenuta Shevchenko tijesno ju je porazila, podijeljenom sudačkom odlukom. Brazilka se u kavez vratila u osmom mjesecu ove godine i jednoglasnom odlukom sudaca izgubila je od Erin Blanchfield. Taj meč također je bio tijesan i Santos je dobro izgledala, pa stoga čudi ako je uistinu otpuštena.

Ne sumnjamo da će uskoro biti poznate sve informacije, a 30-godišnja Santos bila je važan ‘‘kotačić‘‘ UFC-ove muha kategorije. Prava šteta ako ju više nećemo gledati u najvećoj svjetskoj MMA organizaciji.

Zanimljivost je i uklanjanje Mayre Bueno Silve s rang ljestvica, ali tu su stvari nešto jasnije. Bueno Silva nije uklonjena s rostera, nego samo s rang ljestvica, a do toga je došlo zbog pozitivnog doping testa nakon njenog poršlog nastupa. Bueno Silva sredinom sedmog mjeseca porazila je Holly Holm, ali bila je pozitivna na ritalinsku kiselinu. Bueno Silva brzo je pojasnila kako se radi o lijeku za ADHD koji koristi tri godine. To je dovelo do skraćene suspenzije, a Brazilka će se 20.1. boriti za titulu prvakinje u bantam kategoriji. Protivnica će joj biti Raquel Pennington, a s obzirom da Silvi suspenzija ističe 29.11., Brazilka će do biti vraćena na rang ljestvicu prije nego uslijedi napad na pojas.

UFC-ove rang ljestvice po kategorijama možete pogledati klikom na LINK.

Linker
27. travanj 2024 03:42