UFC

UFC-ov poluteškaš objasnio koliko snažno udara Alex Pereira: ‘Nitko se ne može usporediti s njim‘

Alex Pereira

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Brazilski kickboksač poznat je po razornom lijevom krošeu kojim je rušio brojne protivnike

Veliku pobjedu upisao je američki poluteškaš Dustin Jacoby (18-5-1, 6-2-1 UFC). 34-godišnji borac nokautirao je Da Un Junga u prvoj rundi borbe te je upisao četvrtu pobjedu zaredom.

Još 2011. godine Jacoby je debitirao u UFC-u, ali upisao je dva poraza u jednako toliko nastupa i brzo je otpušten. Povratak u UFC izborio je 2020. godine preko Contender Seriesa i vratio se kao daleko bolji borac. Šest pobjeda i remi protiv Cutelabe njegov su rezim otkako se vratio.

Trenutno je 14-rangirani izazivač poluteške kategorije, a njegov povratak uslijedio je tek osam godina nakon odlaska zato što se Jacoby jedno vrijeme posvetio kickboksačkoj karijeri. Nastupao je pod okriljem Gloryja gdje se borio za titulu prvaka u srednjoj kategoriji. Simon Marcus ipak je bio nepremostiva prepreka za njega, a Jacoby je uglavnom gubio kad god bi se u ringu našao s onima najboljima.

Tako je bilo i 2014. godine kad se u Zagrebu borio na Glory 14 eventu. Alex Pereira bio je njegov suparnik, a meč je završio nakon dvije minute i dvije sekunde. Pereira je nokautirao Jacobyja lijevim krošeom, a on se u MMA Houru prisjetio tog meča. Naime, obojica su sada u UFC-u, a Pereira će se u svom sljedećem nastupu boriti za titulu prvaka srednje kategorije, protiv Israela Adesanye.

‘‘Zanimljiv je to meč. Borio sam se s Pereirom, a to je jedini put da sam uistinu nokautiran. Tip je svakog nokautirao lijevim krošeom. Mogu to reći jasno i glasno, zato što je nekolicina tipova koji su postali njegovim žrtvama. On je jednostavno opasan tip. Izzy je ipak nešto drukčiji u MMA kavezu. Ima dobru obranu, jako pametno se bori i ima visok borilački IQ. Fan sam obojice tipova. Ali nikada se ne bih kladio protiv Alexa Pereire. Taj tip može dotaknuti bilo koga i nokautirati ga jednim udarcem. Izzy mora biti oprezan.‘‘, rekao je Jacoby.

Nadimak Alexa Pereire glasi ‘‘Poatan‘‘ što znači ‘‘ruka od kamena‘‘. Poprilično je jasno zašto Pereira kao opaki nokauter nosi takav nadimak, a Jacoby je samo mogao potvrditi da ga i zaslužuje. Helwani ga je pitao je li Pereira najsnažniji udarač s kojim se borio, a Jacoby je odgovorio.

‘‘Broj 1 je (Pereira), nitko se ne može niti usporediti. Čovječe, ja imam odličnu bradu. To nije nešto čime se treba naročito ponositi, ali ako planirate zarađivati borbama, bolje je da imate to za ponuditi. Ako imate dobru bradu, veće su šanse da ostanete u borbi. Ali on jednostavno pogađa drukčije. Uspijevao sam primiti mnoštvo udaraca od tipova koji su tvrdi. Da Un Jung me pogodio jednim udarcem i bila je to čista desnica, ali primio sam ju kao da nije ništa. Nimalo nisam bio uzdrman. Nikada nisam uzdrman u UFC-u, a borio sam se s mnogim krupnim tipovima. Izvinite, ali Pereira jednostavno udara drukčije. On ima tu moć.‘‘, objasnio je Jacoby koliko je moćan Alex Pereira, borac ‘‘kamenih ruku‘‘.

Linker
24. travanj 2024 04:44