UFC

‘Wonderboy‘ analizirao mečeve Adesanye i Pereire: ‘Definitivno Izzyjev meč, ne znam što su suci gledali‘

Stephen Thompson

 Screenshot (youtube, Stephen Thompson)
Iskusni UFC-ov velteraš odlučio se dati u opsežnu analizu kickboksačkih obračuna ove dvojice boraca

Meč između Israela Adesanye i Alexa Pereire svakako će biti jedan od onih koji će privući najviše pozornosti u periodu koji slijedi. Dvojica vrhunskih kickboksača nakon dva meča koja su odradili nekoć prije u kickboksu, uskoro će se obračunati u MMA-u za titulu UFC-ova prvaka srednje kategorije.

Alex Pereira slavio je u oba kickboksačka obračuna, ali Adesanya kao prvak UFC-ove srednje kategorije i puno iskusniji MMA borac ući će u ovaj meč kao favorit.

Brazilac Pereira u svom rezimeu ima pobjedu nokautom nad Adesanyom i bio je to uistinu spektakularan nokaut. U prvom meču slavio je jednoglasnom odlukom, no Israel Adesanya često ističe kako mnogi zapravo nisu niti pogledali te mečeve i ne znaju kako je izgledao odnos snaga.

Stephen Thomspon, UFC-ov velteraš i ponajbolji majstor stojke u UFC-u, odlučio je pogledati oba meča i analizirati što se dogodilo u tim borbama. Thompson kao karate majstor i borac s 58 kickboksačkih nastupa iza sebe (58-0) itekako je kompetentan za analizu.

Prva borba između Adesanye i Pereire dogodila se 2016. godine u Kini, a Thompson je uočio kako Adesanya prefeira bacati udarce frekventnije i pogađati češće, dok Pereira traži priliku za razorne udarce. Brazilski borac odnio je pobjedu jednoglasnom odlukom, ali ‘‘Wonderboy‘‘ se ne slaže s viđenjem sudaca.

‘‘Nisam to tako vidio. Smatram da Alex nije trebao pobijediti. To je definitivno Izzyjev meč. Što su ovi suci gledali? Nemam pojma‘‘, komentirao je Thompson, a zatim se osvrnuo na nokaut koji je nastupio u drugom meču.

‘‘Ako bolje pogledate, bio je to uistinu čvrst udarac ljevicom. Izzy je podigao ruku za blok, ali udarac nije došao s desne strane nego je plasiran pravocrtno i pogodio ga je ravno u vilicu.‘‘, opisao je Thompson i pritom je komentirao kako Pereira istom tom ljevicom nokautirao i Seana Stricklanda u svom prošlom nastupu.

Alex Pereira zapravo je mnoge protivnike nokautirao ljevicom, naročito lijevm krošeom i to je njegovo najopasnije oružje. Podosta je godina i mečeva prošlo od njegovog obračuna s Adesanyom, ali ‘‘Wonderboy‘‘ smatra kako su oni i danas vrlo slični borci kao onda.

‘‘Obojica se nisu znatno mijenjali kad je u pitanju stojka. Ovo je MMA, sve je moguće, a moguće je i da netko bude išao na rušenje. Moraju biti spremni na to. Mislim li da će Alex Pereira tražiti rušenje? Ne. Mislim da će se borba odvijati u stojci i da će to biti klasični muay Thai meč, uz laktove i koljena. Vjerujem da će biti sjajna borba. Neovisno o svemu, ja želim vidjeti ovaj meč. S kime se Izzy može još boriti osim s Alexom Pereirom? Oni imaju svoju povijest i ovo je jedini tip koji je uspavao Izzyja. Moraju odraditi treći meč, a možda to bude treća sreća za Izzyja. On mora pobijediti u tom meču.‘‘, istaknuo je ‘‘Wonderboy‘‘ Thompson.

Njegovu kompletnu analizu možete pogledati u videu koji se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
02. svibanj 2024 13:53