UFC

Volkanovski o McGregoru: ‘Ako uzmem pojas u lakoj kategoriji, to je prilika za njega‘

Volkanovski i McGregor

 Screenshot (youtube, Alexander Volkanovski), Instagram (conor Mcgregor)
Conor je posljednji puta pobijedio 2020., a prije toga 2016.

Alexander Volkanovski sada ima samo jednu metu, a to je pojas lake kategorije koji je prošle subote osvojio Islam Makhachev. U Abu Dhabiju je na UFC 280 eventu pobijedio Charlesa Oliveiru ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi te je uzeo prestižnu titulu, no nije dugo trebalo dok dobije idućeg protivnika.

Odmah nakon osvajanja pojasa Volkanovski je ušao u kavez izazvao Makhacheva, a uostalom bio je i službena zamjena za UFC 280 ‘‘main event‘‘. Volkanovski će najvjerojatnije pred domaćom publikom u Perthu na UFC 284 pokušati s trona skinuti Makhacheva, no ne skriva i da razmišlja o McGregoru:

‘‘On (Conor) zna da se neće boriti za titulu u perolakoj kategoriji. No, ako uzmem taj pojas u lakoj kategoriji, zna da je tu prilika za njega‘‘, rekao je Volkanovski.

‘‘Dotaknuo sam se toga jer je on bio prvak u perolakoj kategoriji, i jedni prvak kojeg ja nisam pobijedio. Očito ta borba znači nešto za mene isto kao i novac koji je upleten u cijelu tu priču. Znate taj cijeli cirkus oko njega, koji bi bio zabavan i smiješan. Meni se sviđa. To bi sve bilo zabavno, no postoji i dublji razlog za tu borbu i on to zna‘‘, zaključio je.

McGregor je posljednji puta pobijedio u prvom mjesecu 2020. godine Donalda Cerronea, a prije toga je izgubio od Khabiba. Prije toga je posljednju pobjedu imao protiv Alvareza 2016. godine, a trenutno je zaredao dva poraza od Poiriera. Borba njega i Volkanovskog nema nikakvog smisla, osim onog financijskog za prvaka perolake kategorije.

Linker
24. travanj 2024 20:13