UFC

UFC-ova ljepotica srcedrapajuće životne priče vraća se u Octagon, tamo ju čeka švedska 'Barbie'

Tracy Cortez
 Instagram
Gotovo godinu dana nakon uspješnog UFC debija, u Octagonu će se ponovno boriti Tracy Cortez

Jedna od najistaknutijih priča prošlogodišnjeg izdanja Contender Series showa bila je ona u vezi danas 26-godišnje Tracy Cortez. Čak i Dana White osobno se rasplakao kad je čuo njenu životnu priču, a onda se oduševio nastupom kojim je ova borkinja osigurala UFC ugovor. U studenom prošle godine je i debitirala u promociji, savladavši Vanessu Melo, no sve od tada nismo čuli ništa o njenom idućem nastupu. Sve do sada kad je isti napokon ugovoren.

Cortez (7-1, 1-0 UFC) će se na priredbi 10. listopada boriti protiv švedske borkinje nadimka "Bad News Barbie", 28-godišnje Bee Malecki (2-0, 2-0 UFC). Radi se o kickboksačici koja je u UFC došla preko Ultimate Fightera, a u Octagonu je ostvarila i svoj profesionalni debi. Do sada je bila uspješna u obje UFC borbe, a ističe se visinom od 175 centimetara i s čak 188 centimetara dosega, što je problem za apsolutno svaku protivnicu. Osim što je uspješna borkinja, koja je osvojila veliki broj međunarodnih titula u kickboxingu, Bea također radi kao model, a završila je i fakultet strojarstva.

No, da se vratimo na Cortez, koja se sve prošle godine osvojila načinom borbe, ljepotom, karakterom te spomenutom životnom pričom. Brat joj je preminuo kad mu je bilo 25 godina, od tumora na srcu koji mu je ustanovljen nakon što mu je pozlilo tijekom borbe. Nedugo nakon toga, dosegli su kao obitelj financijsko dno, da bi otac nju i majku izbacio na ulicu kad joj je bilo tek 17 godina. Da tragedija bude veća, nedugo nakon toga preminula joj je i majka. Tada se počela boriti s depresijom, suicidalnim mislima i viškom kilograma, sve dok nije prelomila nakon povratka u dvoranu. Započela je svoju MMA karijeru koja ju je učinila trenutno jednom od najpotentnijih članica UFC rostera.

Tracy Cortez će svakako biti borkinja koja će dobiti puno medijskog prostora u najavi ove borbe, no nema sumnje kako i Bea Malecki ima što za ponuditi. Pobjedom nad borkinjom koja je već dobila određenu popularnost i stvorila ime bi bez sumnje napravila velik korak prema pozicijama kojima zapravo i sama teži. Uostalom, već u startu će Malecki imati čak deset centimetara prednosti u visini i 18 centimetara u dosegu. Težak je ispit ispred Cortez.

Priredba na kojoj će se ove borkinje susresti bi sve prema svemu sudeći trebala održati na Fight Islandu.

Linker
26. travanj 2024 03:04