UFC

UFC upario donedavno velike potencijale, a sada posrnule teškaše: Tko će izbjeći treći poraz u nizu?

Jairzinho Rozenstruik i Chris Daukaus

 Screenshot (youtube, Ufc)
Jairzinho Rozenstruik ove jeseni obračunat će se s Chrisom Daukausom

UFC-ov event zakazan zakazan za 1. listopada (deseti mjesec) polako biva popunjen, a jako zanimljiv obračun u teškoj kategoriji dodan je na raspored UFC Fight Night 211 eventa.

Dvojica donedavno velikih potencijala teške kategorije borit će se na tom eventu, a radi se o Jairzinhu Rozenstruiku (12-4-0, 6-4 UFC) i Chrisu Daukausu (12-5-0, 4-2 UFC).

Ne samo da ova dvojica boraca imaju slične profesionalne omjere, nego su na jako sličan način započeli svoje UFC karijere. Jairzinho je 2019. godine debitirao pod okriljem UFC-a i upisao je četiri pobjede u prva četiri nastupa. Sve četiri došle su nokautom, a onda je uslijedio Francis Ngannou koji je nokautirao Jairzinha nakon samo 20 sekundi borbe.

Chris Daukaus UFC debi odradio je u osmom mjesecu 2020. godine, a također je slavio u prva četiri nastupa. Kao i Jairzinho, Daukaus je također sve pobjede upisao nokautom i nametnula se velika očekivanja. Uslijedila je borba protiv Derricka Lewisa i prilika za dodatni iskorak, no Lewis je nokautirao Daukausa u prvoj rundi. Pokušao se Daukaus vratiti pobjedama protiv Curtisa Blaydesa krajem trećeg mjeseca ove godine, ali Blaydes ga je nokautirao početkom druge runde.

Jairzinho je također u seriji od dva uzastopna poraza, a gubio je od Curtisa Blaydesa i Alexandera Volkova. Posljednji nastup, upravo taj protiv Volkova, Jairzinho je odradio u šestom mjesecu ove godine.

Dakle obojica nekoć perspektivnih teškaša posrnuli su na onim težim ispitima i sada traže povratak pobjedama. Treći poraz u nizu bit će velik udarac na nečiju karijeru i obojica će doći maksimalno spremni na ovaj meč. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći pod takvim pritiskom.

Inače, na istom eventu nastupit će i srpski borac Uroš Medić, a protivnik će mu biti Mike Davis. Više o toj borbi možete pročitati OVDJE.

Linker
26. travanj 2024 04:06