UFC

UFC ušao u ‘crypto‘ svijet, posao je vrijedan 175 milijuna dolara

Dana White
 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Borilačka oprema sudionika UFC borbi od sada će na sebi imati novi logotip

Tik pred priredbu kojom namjeravaju srušiti nekoliko rekorda te uprihoditi novu veliku svotu na kompanijin račun, UFC je otkrio kako je došlo i do potpisa novog vrijednog sponzorskog ugovora. Ugovora kojim, ako to možemo tako reći, i UFC ulazi u svijet kriptovaluta. Ne, oni (barem za sada) još uvijek nisu napravili svoj "novčić" niti su dio svog kapitala prebacili u neku od kriptovaluta. Zapravo, potpisali sponzorski ugovor s crypto.com.

Crypto.com je trenutno najpopularniji servis za trgovanje kriptovalutama, a njihova mobilna aplikacija jedna je od najviše puta skinutih u posljednjih godinu dana. Oni su s UFC-om potpisali sponzorski ugovor temeljem kojeg će se njihovo ime naći na službenoj opremi UFC boraca.

Kako mediji obavještavaju, ugovor je potpisan za deset godina i vrijedan je 175 milijuna dolara. Upravo toliko dugo ćemo logotip ove kompanije gledati na borcima. Dakle, ako pratite UFC, idućih deset godina nećete moći pobjeći od riječi crypto pa tako vjerojatno i od pomisli da se možda krenete baviti trenutno najpopularnijih "trgovanjem". I onime što mnogi, većinom apsolutno krivo, smatraju načinom lake zarade.

Novi logotip na opreme gledat ćemo već od ovog vikenda, na UFC 264 priredbi.

"Ovo je partnerstvo između dvije velike kompanije, najbolje u onome čime se bave. Niti jedna kompanija nije više utjecala na porast popularnosti borilačkog sporta nego što je to UFC i trenutno smo jedan od najvećih sportskih brendova na planeti. Možemo pomoći Crypto.comu da dopre do više ljudi kroz snagu našeg branda", rekao je povodom otkrivanja ovog partnerstva Dana White. Naravno, gore smo naveli cijenu koliko će ta pomoć koštati.

Osim toga, ESPN je saznao kako borci neće imati nikakvih dodatnih financijskih beneficija na račun ovog ugovora. No, imat će priliku potpisati individualne ugovore sa spomenutom kompanijom. Ukratko, još jedna prilika za one najbolje i najpopularnije, dok će svi ostali morati graditi svoj status kao i do sada.

Linker
26. travanj 2024 11:15