UFC

UFC za sada bezuspješno traži zamjenskog borca za UFC 264 borbu McGregora i Poiriera

Dustin Poirier i Conor McGregor
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Čini se kako nitko niti jedan relevantan borac nije zainteresiran za veliku priliku

Glavna borba UFC 264 priredbe postat će prva UFC borba u povijesti koja će imati zamjenskog borca, a da se ne radi o borbi za titulu. Toliko je okršaj Conora McGregora i Dustina Poiriera bitan UFC-u, da ni u kom slučaju ne namjeravaju dozvoliti opciju gdje bi borba u potpunosti, nebitno o razlogu, bila otkazana. Naravno, ako Dana White uspije u naumu da zamjenskog borca pronađe.

Naime, danas je otkrio kako je među vodeće borce lake kategorije pustio vijest, ali da mu se za sada nitko nije javio. Odnosno, nitko nije spreman trenirati i skidati kilograme za borbu koja nije za titulu, a u kojoj su male šanse da će nastupiti, neovisno o tome kakvu bi financijsku injekciju eventualni nastup donio.

"Tražim nekoga tko bi bio zamjena za tu borbu. No, nitko još nije iskočio, nitko nije zakucao na moja vrata", izjavio je White u razgovoru za Bleacher Report. Naravno, postoji sigurno puno onih spremnih se javiti, ali ti još nisu došli do razine da bi konkurirali za takvu borbu.

Razlog za ovakvu odluku UFC-a možemo pronaći u rasprodanim skupim ulaznicama, a jednako će skup biti i PPV, koji će mnogi uplatiti već neko vrijeme prije održavanja same priredbe. Propadanje glavne borbe već bi u startu bilo katastrofa, no šteta se može popratiti ako bi jedan od dvojca na programu ostao.

Možda bi bilo lakše pronaći nekoga da se pobjedniku borbe obeća borba za titulu, no White niti u to nije siguran.

"Morat ću prvo pogledati borbu i tek nakon toga donijeti odluku", objasnio je.

Vjerojatno će se zamjena pronaći, no tog borca će se morati honorati s više nego što je trenutno u igri ili mu ugovoriti neku drugu borbu na istom programu. Za sada White jednostavno nije dovoljno posegao u svoju vreću s novcem. A znamo koliko je ona duboka.

Linker
19. travanj 2024 03:18