UFC

Ugovorena još jedna borba iz vrha UFC-ove srednje kategorije, Brunson testira Darrena Tilla

Darren Till
 Vanessa Carvalho/Zuma Press/Profimedia
UFC-ova divizija do 84 kilograma dočekala je nekoliko intrigantnih uparivanja

UFC-ovi matchmakeri odlučili su ovog tjedna očito biti zaposleniji nego inače pa ovim putem donosimo još jednu vijest o ugovaranju zanimljive, intrigantne te prije svega bitne borbe. Riječ je o duelu srednje kategorije između Darrena Tilla i Dereka Brunsona, dva člana Top 10 poretka ljestvice izazivača.

Borba će se održati 14. kolovoza i predvodit će Fight Night priredbu koja još uvijek nema potvrđeno mjesto održavanja, budući da nije sigurno do kada će UFC nastaviti s praksom da se sve Fight Night priredbe održavaju u APEX kompleksu.

Za Tilla (18-3-1, 6-3-1 UFC) će to biti prva borba u ovoj godini, nakon što je bio prisiljen otkazati okršaj protiv Marvina Vettorija, u kojem mu je pobjeda mogla možda čak donijeti i napad na titulu prvaka. I to unatoč tome što je u posljednjem nastupu, koji je odradio u srpnju prošle godine, zapravo podosta uvjerljivo poražen od Roberta Whittakera. No, tajna se krije u tome što Israel Adesanya njega vidi kao protivnika s kojim se želi susresti i to već dulje vrijeme naglašava.

Brunson (22-7, 13-5 UFC) je već dugo vremena blizu samog UFC vrha, no gotovo svaki put se spotaknuo kad je trebalo proći preko onih najboljih. Ipak, prelaskom u Sanford MMA tim doživio je pozitivnu promjenu i trenutno se nalazi unutar niza od četiri pobjede, gdje je posebno dobro izgledao početkom proljeća protiv Kevina Hollanda. U pitanju je kompletan borac čija je primarna baza ipak hrvanje i tu će tražiti svoju priliku protiv Tilla.

Brunson se trenutno nalazi na petom mjestu ljestvice izazivača, dok je Till jednu poziciju ispod njega. Prva Adesanya u lipnju će se obračunati s trećeplasiranim Vettorijem, dok je za kolovoz dogovorena borba trećeplasiranog Paula Costa i petoplasiranog Jarreda Cannoniera. Prvi izazivač s ljestvice, Robert Whitaker, uzeo je odmor nakon teške borbe koju je prošlog mjeseca odradio protiv Kelvina Gasteluma.

Linker
07. svibanj 2024 10:42