UFC

Ugovorene dvije borbe iz samog vrha ženskih UFC kategorija, jedna već ovog mjeseca

Amanda Ribas i Michelle Waterson
 Instagram
Na UFC 255 i UFC 257 dogodit će se dvije važne borbe za UFC-ovu žensku slamka i muha kategoriju

U pokušaju da se UFC 255 priredbu, koja se održava 21. studenog, učini što imenima jačom i atraktivnijim, na "short notice" je ugovorena borba iz samog vrha ženske muha kategorije. Na program, čija je sunaslovna borba za titulu upravo te kategorije, dolazi okršaj Katlyn Chookagian i Cynthije Calvillo.

Chookagian je trenutno nalazi na drugom mjestu ljestvice izazivačica spomenute kategorije, iako u posljednje tri borbe ima dva poraza. Posljednju je odradila prije samo dva tjedna, kad je prekidom u prvoj rundi bolja od nje bila Jessica Andrade, tim joj putem oduzevši prvo mjesto ljestvice izazivačica. U veljači se borila za titulu, no uvjerljivo je poražena od Shevchenko. Zadržavanja statusa u kategoriji tražit će protiv borkinje koja je u lipnju došla iz slamka kategorije. Savladala je tim putem Jessicu Eye, odmah preuzevši prvo mjesto spomenute ljestvice, no s vremenom je pala na puno realnije četvrto. Pobjedom u ovoj borbi postala bi relevantna kandidatkinja za izazivačicu, možda čak i iduća protivnica prvakinje.

Druga ugovorena borba ne donosi tako visok ranking, ali je svakako imenima i samom situacijom u kojoj će se održati uzbudljivija. Amanda Ribas trenutno se nalazi na devetom mjestu ljestvice ženske slamka kategorije, čiji je zapravo hit. Nakon srpanjske pobjede protiv Paige VanZant došla je 27-godišnja Brazilka do 4-0 u UFC-u. Trebala se još jednom boriti ove godine, no duel protiv bivše prvakinje Carle Esparze je otkazan. Tako će se Ribas boriti u 23. siječnja na UFC 257 priredbi, gdje je čeka Michelle Waterson. Ona je na ljestvici tri mjesta plasirana bolje od nje, a iz posljednje borbe nosi pobjedu nad Angelom Hill.

UFC 257 trebao bi biti predvođen borbom Conora McGregora i Dustina Poiriera.

Linker
24. travanj 2024 19:03