UFC

Umirovio se Damir Ismagulov! U 32. godini života prisilno je završio sportsku karijeru

 Damir Ismagulov

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Damira je u njegovom posljednjem nastupu svladao Arman Tsarukyan, a danas je otkrio kako ga više nećemo gledati u kavezu

Na prvi dan 2023. jedan vrhunski UFC borac najavio je da se povlači iz sporta. Iako je bio dvanaesti na službenoj rang listi lake kategorije, Damir Ismagulov najavio je povlačenje iz MMA sporta i profesionalnog natjecanja, a vijest je napisao na svom Instagram profilu.

U svojoj devet godina dugoj karijeri ostvario je 24 pobjede, a poražen je samo dvaput. Prvi i jedini poraz u UFC-u nanio mu je Arman Tsarukyan na posljednjoj UFC-ovoj priredbi ove godine, a prije toga je imao pet uzastopnih pobjeda u najjačoj promociji koje je bio član od 2018. godine.

Damir je rekao kako se povlači iz zdravstvenih razloga, a ostale detalje nije otkrivao. Na svom Instagram profilu je napisao:

‘‘Nažalost, slijedom okolnosti i zdravstvenih problema, moram završiti svoju sportsku karijeru. Hvala svima koji su bili na mojoj strani neovisno o rezultatima mojih borbi, svima koji su se iskreno brinuli. Bilo je ovo zanimljivo putovanje puno trenutaka koje ću uvijek pamtiti. Zagrljaj svima‘‘, napisao je Ismagulov.

Iako postoje određene špekulacije, ne zna se kakvih točno zdravstvenih problema ima Ismagulov. Trenutno ima 31 godinu, a mnogi su mu u MMA sportu predviđali sami vrh UFC-a.

Velika je šteta da se jedan ovakav borac prisilno umirovio i da ga više nećemo gledati u kavezu, a nadamo se kako će se oporaviti od svega što ga je prisililo na završetak karijere.

Linker
25. travanj 2024 12:00