UFC

Uroš Medić obratio se fanovima nakon poraza: ‘Došao sam se boriti, a imao sam hrvački meč‘

Uroš Medić

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
30-godišnji srpski borac nije imao rješenje za hrvačke vještine svog protivnika

Nadao se Uroš Medić produljiti svoj pobjednčki niz na tri uzastopne pobjede, a na papiru je izgledalo kao da ima dobru priliku za novu pobjedu. Myktybek Orolbai prihvatio je meč protiv Medića na ‘‘short notice‘‘ samo četiri dana uoči samog eventa.

Kirgistanac nije imao vremena za ikakve pripreme, nego je samo morao skinuti kilažu i pojaviti se u kavezu. Međutim, ispostavilo se kako je Myktybek Orolbai odličan borac, a na UFC Fight Night 232 eventu pojavio se i u jako dobroj fizičkoj formi.

Medić je izgubio meč ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi, a Orolbai ga je ‘‘neck crankom‘‘ prisilio na predaju. Hrvanje Myktybeka Orolbaija bilo je presudan faktor, jer Kirgistanac je upisao sedam uspješnih rušenja, a imao je ukupno 10 pokušaja. Lakoćom je Orolbai rušio Medića, frustrirao ga je time, a Uroš je svoje frustracije iskazao i nakon meča.

‘‘Došao sam se boriti, a imao sam hrvački meč.‘‘, napisao je Medić u svom obraćanju fanovima putem Instagrama, a zatim je ipak odao poštovanje i svom protivniku.

‘‘Planinski čovjek je snažan, poštovanje za njega jer je odradio posao. Mislio sam da ću ga nokautirati, ali nisam uspio. Hvala svima na podršci, moram se vratiti treninzima.‘‘, poručio je Uroš.

30-godišnji srpski borac morat će poraditi na obrani od rušenja i neutraliziranju protivnika koji preferiraju hrvanje i partera. Medićeve udaračke vještine su neupitne, ali Orolbai je ukazao na sve njegove nedostatke. Ne sumnjamo da će Medić dodatno napredovati prije nego se vrati u kavez, a Myktybek Orolbai tek će dokazati koliko je zapravo dobar borac. Tada će i poraz Uroša Medića izgledati blaže nego što izgleda sada.

Linker
27. travanj 2024 08:15