UFC

Usmana pitali s kim se želi boriti, njegov odgovor iznenadio mnoge: ‘Jedini tip koji trenutno ima smisla‘

Kamaru Usman

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
‘Njegov stil je težak, a u svojoj se eri nisam imao prilike boriti protiv njega‘, rekao je bivši UFC-ov prvak o Stephenu Thompsonu

Kamaru Usman sredinom ožujka, na UFC 286 priredbi, doživio je (drugi) poraz od Leona Edwardsa i tako "Rockyju" prepustio tron velter divizije. U razdoblju koje je uslijedilo nakon toga, "Nigerijsku noćnu moru" povezivalo se s imenima nekoliko boraca, u prvom redu s Khamzatom Chimaevim. "Borz" se, međutim, u listopadu (UFC 294) bori s Paulom Costom, a Usman je, s druge strane, kao svog potencijalnog sljedećeg protivnika istaknuo - Stephena Thompsona.

"Učinio sam sve što je trebalo. Jedini tip koji, da budem iskren, trenutno ima smisla je ‘Wonderboy‘, budući da mu treba protivnik. ‘Wonderboy‘ već toliko dugo postoji i upravo je on to ime koje uvijek nudi pruža borbu. Njegov stil je vrlo, vrlo težak za borbu, a on je samo jedno od onih imena protiv kojih se, u mojoj eri, nikad nisam imao priliku boriti", rekao je Usman u razgovoru za TMZ Sports u utorak.

Thompson se ovih dana nalazi u središtu velike kontroverze koja potresa UFC, a koja je nastala nakon što se 40-godišnji Amerikanac odbio boriti protiv Michela Pereire na minulom UFC 291 "eventu" budući da je Brazilac na vaganju prekoračio gornju težinsku granicu (za 1,36 kilograma). Čelnici najjače svjetske MMA organizacije "Wonderboyu" su zamjerili taj potez i uzeli si za pravo uskratiti mu honorar. Uobičajena je praksa da borci koji prođu vagu uprihode barem takozvani "show money", odnosno osnovni dio zagarantiranog honorara. Dio borilačke javnosti kritizirao je, potpuno neopravdano, Thompsona zbog njegove odluke da se povuče iz meča s "Demolidorom", ali Usman ne pripada tom taboru.

"Znam da ga svi razapinju jer nije prihvatio tu borbu, ali zašto? Ne razumijem to... Potpisali su ugovor i Pereira je se obvezao da će imati određenu težinu. Nije to učinio, a to apsolutno nije Thompsonova krivnja. ‘Wonderboy je obavio svoj posao. Došao je tamo, trenirao je za borbu i postigao traženu težinu. Što više može tražiti od njega", zdravorazumski se upitao Usman na kraju razgovora.

Linker
01. svibanj 2024 15:23