UFC

Velasquez suočen sa šest optužnica, prijeti mu minimalno 20 godina zatvora bude li proglašen krivim

Cain Velasquez

 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Bivšem UFC prvaku slijedi ozbiljna pravna bitka pred koju mu prognoze nisu najbolje

Više nema nikakvih sumnji kako je Cain Velasquez čovjek koji je odlučio uzeti zakon u svoje ruke. I to putem vatrenog oružja koje je usmjerio i opalio prema drugoj osobi. Ukratko, ispred bivše velike MMA zvijezde je optužnica za pokušaj ubojstva, a nakon prvog njegovog pojavljivanja pred sudom smo doznali većinu detalja vezanih uz slučaj.

Velasquez je suočen sa šest različitih optužnica. Radi se o pokušaju ubojstva, pucanju na motorno vozilo, pucanje iz vatrenog oružja, pucanje iz smrtonosnog vatrenog oružja, svjesno uzimanje oružja i iznošenje iz vozila te nošenje vatrenog oružja s namjerom počinjavanja prekršaja. Naravno, sve nam ovo zvuči kao ista stvar podijeljena na više različitih točaka, no to je način na koji radi američki pravosudni sustav.

Bude li proglašen krivim za pokušaj ubojstva bez predumišljaja, Cainu prijeti minimalno 20 godina u zatvoru, dok je maksimum čak i doživotna kazna. Tako glasi kalifornijski zakon to pitanju kazni za određene prekršaje. Krivnja po preostalih pet točaka mogla bi samo donijeti dodatno vrijeme iza rešetaka. Jamčevine u ovom slučaju nema, a tri osobe su ušle u program zaštite svjedoka. Iduće pojavljivanje pred sudom zakazano je za 23. ožujka.

Policija je napokon u detalj otkrila što se točno dogodilo. Cain je priveden nakon što je upucao čovjeka ciljajući drugu osobu, čovjeka optuženog da je člana njegove obitelji zlostavljao oko stotinu puta. Radi se o 43-godišnjem Harryju Goularteu, koji je za navedeno bio optužen, ali je u petak pušten iz zatvora. Njegova majka Patricia Goularte protekle je dvije godine bila angažirana od strane Caina po pitanju brige za djecu.

Prema izvještaju policije, oni su na teren izašli u 15 sati i 14 minuta, uz dojavu o pucnjavi na više lokacija. Kad je policija došla, vidjeli su vozilo Chevy Silverado s tri osobe unutar njega. Patricia Goularte, Harry Goularte i čovjek ozlijeđen u pucnjavi, Paul Bender, koji je otpremljen u bolnicu. Velasquez je identificiran i kasnije priveden bez opiranja. U njegovom vozilu pronađeno je polu-automatsko oružje i municija.

Velasquez se svojim Fordom F250 zabio u bočnu stranu Silverada. Nakon toga je pratio vozilo i u vožnji ispalio dva hica iz pištolja, pogodivši Bendera u ruku. Na mjestu incidenta pronađeno je ukupno pet čahura.

Okružni tužitelj izjavio je kako je najtužniji dio svega što je Cain Velasquez odlučio uzeti pravdu u svoje ruke te kako je ovime nanio još više patnje svojoj obitelji.

Do sada se pojavilo više reakcija iz borilačkog svijeta, a većina staje na stranu bivšeg UFC prvaka te su čak pokrenuli hashtag "freeCain", koji dodaju uz svoje objave na društvenim mrežama.

Linker
14. svibanj 2024 15:32