UFC

Veliki revanš potvrđen: Alex Pereira brani pojas protiv Israela Adesanye!

 Israel Adesanya, Alex Pereira 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Cijeli event obiluje vrhunskim borbama

Iako su postojale špekulacije o tome da će se prvak srednje kategorije Alex Pereira boriti s Jamahalom Hillom za pojas poluteške kategorije, od toga ipak neće biti ništa. Iz organizacije su odlučili Israelu Adesanyi dati instant revanš unatoč
tome što će im to zapravo biti četvrta međusobna borba.

Revanš će predvoditi UFC 287 event, a održat će se 8. travnja (4.mjesec), vjerojatno u Miamiju, ali lokacija još nije službeno potvrđena. Podsjetimo se, u glavnoj borbi večeri UFC 281 eventa Alex Pereira je u posljednjoj rundi nokautirao Israela Adesanyju i tako postao novi prvak srednje kategorije. Bio je to veliki preokret s obzirom na to da je Adesanya do tada vodio na sudačkim karticama.

Alex je svoju priliku za titulu dobio nakon samo tri pobjede unutar UFC organizacije, od kojih je najznačajnija bila ona protiv Seana Stricklanda kada ga je nokautirao u prvoj rundi. Pet mjeseci nakon toga dobio je i iskoristio priliku te nanio Israelu Adesanyi prvi poraz u srednjoj kategoriji. Četiri mjeseca kasnije očekujemo veliki uzvrat.

Ovo će također biti neka vrsta kvadrilogije, iako su se njihova prva dva meča održala u kickboxingu gdje je također slavio Alex. Cijeli travanjski event bit će prepun vrhunskih borbi, što će ga možda učiniti i najboljim eventom 2023. godine. U nastavku članka pogledajte čitav ‘fight card‘.

UFC 287

Alex Pereira vs. Israel Adesanya – za titulu srednje kategorije

Gilbert Burns vs. Jorge Masvidal

Kevin Holland vs. Santiago Ponzinibbio

Raul Rosas Jr. vs. Christian Rodrigues

Rob Font vs. Adrian Yanez

Gerald Meeerschaert vs. Joe Pyfer

Kelvin Gastelum vs. Chris Curtis

Cynthia Calvillo vs. Loopy Godinez

Luana Pinheiro vs. Michelle Waterson-Gomez

Ignacio Bahamondes vs. Nikolas Motta

Steve Garcia vs. Shayilan Nuerdanbieke

Linker
27. veljača 2024 22:16