UFC

Vettori smatra da će Pereira ponovno pobijediti Adesanyu: ‘Neće prihvatiti nekog s dobrim grapplingom‘

Israel Adesanya vs. Alex Pereira

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Dodao je i kako je Pereira lagan protivnik za Whittakera, no i on će se boriti protiv njega ukoliko dobije priliku

Točno su dva mjeseca otkako je Alex Pereira i po treći put pobijedio Israela Adesanyu, no ovog puta nedvojbeno u borbi s najvećim ulogom. Na UFC 281 priredbi Pereira ga je u petoj rundi pobijedio tehničkim nokautom te je postao čovjek koji mu je u srednjoj kategoriji nanio prvi poraz.

Ulazeći u petu rundu Adesanya je vodio na sudačkim karticama, no Pereirini treneri su mu između četvrte i pete runde rekli da ga mora završiti ako želi osvojiti titulu, što je ovaj i učinio te je iz borbe izašao kao novi prvak srednje kategorije.

Njihov novi međusobni obračun je praktički sigurna stvar, no još se uvijek ne zna ni datum ni lokacija. Marvin Vettori je danas govorio o tome kako će taj meč izgledati, a smatra da će Pereira opet pobijediti:

‘‘Ako se opet (Pereira) bude borio protiv Izzyja, pobijedit će ga opet. Ne znam, imam osjećaj kao da je on na misiji da ga pobijedi. Čak ga nije bilo briga – naravno da svatko brine o novcu, no mislim da se neće boriti s nekim tko ima dobar grappling jer je u riziku. Ali meni to ne smeta, sviđa mi se. Ako dobijem priliku boriti se s njim, borit ću se‘‘, rekao je Vettori The Schmou.

Na kraju je dodao kako smatra da je Pereira lagan protivnik za Whittakera i kako smatra da Robert zaslužuje napad na titulu.

Pobjedom Pereire nad Adesanyom srednja kategorija je dobila malo intrige s obzirom da je posljednjih nekoliko godina Adesanya kao prvak bio praktički nedodirljiv.

Linker
24. srpanj 2024 22:10