UFC

(VIDEO) Alex Pereira podijelio snimku sparinga sa Stricklandom, Sean poručuje: ‘Moramo provesti znanstveno istraživanje na njemu‘

Alex Pereira (lijevo) vs. Sean Strickland (desno)

 Twitter (alex Pereira)
Prvak UFC-ove srednje kategorije nastavio je suradnju s nekadašnjim prvakom srednje kategorije

Rivali nekada postanu prijatelji, timski partneri, kolege, kako god ih želite nazvati. Više puta svjedočili smo takvim slučajevima u borilačkim sportovima, gdje borci jednostavno razviju posebno poštovanje jedan prema drugom, nakon što dobiju priliku dijeliti kavez ili ring.

Jedno od rivalstava koje je izraslo u prijateljstvo, ono je između Seana Stricklanda i Alexa Pereire. Dva elitna UFC-ova borca međusobno su se borili u sedmom mjesecu 2022. godine, a nokautom u prvoj rundi slavio je Pereira. ‘‘Poatan‘‘ si je tom pobjedom otvorio napadna titulu u srednjoj kategoriji, a Stricklanda je dodatno udaljio od ‘‘title shota‘‘.

Nešto kasnije te godine Pereira je postao prvakom, ali do pojasa je naknadno došao i Sean Strickland. Američki borac sredinom prošle godine udružio je snage s ‘‘Poatanom‘‘, a u devetom mjesecu protekle godine, Strickland je uspio poraziti Pereirinog najvećeg rivala, Israela Adesanyu.

Suradnja Stricklanda i Pereire sigurno je bila korisna za obojicu, a jedan o drugome imali su samo riječi hvale. Iako među njima postoji jezična barijera jer Pereira ne govori engleskim jezikom, kao što Strickland ne govori portugalskim, ‘‘klik‘‘ se ipak dogodio.

Općepoznato je kako je Strickland veliki ljubitelj tvrdog sparinga i voli testirati svoje vještine protiv boraca koji preferiraju borbu na nogama i otvorene ratove na sparinzima. Pereira je također borac sličnog kova i stoga ne čudi da se njihova suradnja pokazala uspješnom.

Više od godinu dana nakon što su odradili prvi zajednički trening, Strickland i Pereira još uvijek povremeno zajedno treniraju. Strickland je jučer objavio fotografiju sa sparinga s Pereirom i pritom je napisao:

‘‘Zašto udaraš tako snažno? Moramo provesti znanstveno istraživanje na snazi ovog tipa. Sjajno je vidjeti te!‘‘, poručio je Sean, na što je Pereira odgovorio:

‘‘Uvijek je užitak trenirati s bratom! Konstatno napredujemo!‘‘

Nedugo poslije, Pereira je putem društvenih mreža podijelio gotovo šest minuta videomaterijala putem kojeg možete dobiti uvid u njegov sparing sa Seanom Stricklandom.

Ne dobivamo često priliku gledati dva ponajbolja borca na svijetu kako međusobno spariraju i ovaj video prava je poslastica za MMA fanove. Nećemo više duljiti, video je ispod ovog teksta. Uživajte u sparingu!

Linker
12. rujan 2024 13:14