UFC

(VIDEO) Amanda Nunes ostavila pojaseve i rukavice u kavezu: ‘Moja obitelj ovo više ne može podnijeti‘

Amanda Nunes 

 Credit line: Jordan Jones/Getty images/Profimedia
Amanda se toliko puta dokazala u kavezu, a radi se i o velikoj osobi izvan kaveza. Neka sada uživa u zasluženoj mirovini

Noćašnji UFC 289 predvodio je okršaj za titulu u ženskoj bantam kategoriji između Amande Nunes i Irene Aldane. Možemo slobodno reći kako je ova borba bila u potpunosti jednostrana, a to se vidi i po sudačkim karticama (50-44, 50-44, 50-43). Aldana jednostavno nije imala šanse niti je ugrozila Nunes ni na trenutak.

Amanda je tako obranila titulu, a odmah nakon toga je u kavezu ostavila pojaseve i rukavice. U intervjuu nakon borbe je najavila umirovljenje jer je postigla sve što se postići može, a svoju odluku je objasnila Danielu Cormieru pred svima:

‘‘Moja mama me stalno pita zašto se ovime bavim toliko dugo. Ona ovo više ne može podnijeti, kao i moja obitelj. Nina je sa mnom cijelo vrijeme, a sada je i trudna. Na ovom putovanju smo toliko dugo. Sada sam odlučila da želim uživati u svemu što sam radila jako dugo. Želim putovati s obitelji, a želim i provoditi vrijeme sa svojom obitelji u Brazilu. Mlada sam ih napustila kako bih došla ovdje i slijedila svoje snove. Nikad nisam sumnjala da ću postati prvakinja‘‘, rekla je Amanda u kavezu.

‘‘Želim reći samo još jednu stvar. Došla sam iz malog grada u Brazilu. Ime je Pojuca. Nitko ne zna gdje je to u Brazilu, ali ja sam uspjela od tamo. Ja sam jedina prvakinja koju Brazil trenutno ima. Brazilski borci, saberite se. Dođite po taj pojas, a ja odlazim‘‘, dodala je.

Što reći nego da je ovo kraj jedne velike karijere. Amanda se toliko puta dokazala u kavezu, a radi se i o velikoj osobi izvan kaveza. Neka sada uživa u zasluženoj mirovini.

Linker
03. svibanj 2024 14:56