UFC

(VIDEO) Bilo je to možda i najbolje izdanje Natea Diaza: Prisjetite se kako je izdominirao ‘Kauboja‘

Nate Diaz

 Screenshot (youtube, Ufc)
Mlađe generacije možda nisu niti svjesne koliko je Nate Diaz nekoć bio dobar

Kraj jedne velike UFC karijere dogodit će se 10. rujna (deveti mjesec) u glavnoj borbi večeri na UFC 279 eventu. Nate Diaz odradit će svoj posljednji UFC nastup, više od 15 godina nakon debija za UFC.

26 puta nastupio je Diaz unutar UFC-a (15-11), osvojio je The Ultimate Fighter 2007. godine, ali titulu prvaka nikada nije uspio osvojiti. Unatoč tome, Nate će UFC napustiti kao njihov kultni borac i jedan od najpopularnijih boraca koje su ikad imali.

Nije Nate vjerojatno nikada pripadao samoj eliti kad su borilačke kvalitete u pitanju, ali svojim pristupom i karakterom stvorio je masovnu fan bazu oko sebe. Njegova najveća pobjeda u karijeri definitivno je ona iz 2016. godine protiv Conora McGregora, ali imao je Diaz mnoštvo velikih pobjeda.

Jedna od takvih svakako je i ona iz 12. mjeseca 2011. godine. Nate je jednoglasnom odlukom slavio protiv Donalda Cerronea, a bile su to nevjerojatno uzbudljive tri runde. Oba borca poznata su po bespoštednom pristupu mečevima i kasnije su izrasli u prave legende UFC-a.

Ali još te davne 2011. godine priuštili su nam vrhunski meč. Diaz se konstantno kretao prema naprijed, neprekidno je bacao udarce, a koristio se i svojim zaštitnim znakovima poput ‘‘Stockton slapa‘‘ i srednjeg prsta koji je pokazivao Cerroneu. ‘‘Kauboj‘‘ je uspjeha imao s kickovima i nožnim ‘‘sweepovima‘‘ kojima je povremeno slao Diaza na pod, ali Nate je ipak dominirao ovom borbom.

Statistika udaraca nevjerojatna je s obzirom da se radilo o meču na tri runde. Diaz je bacio 362 značajna udarca, a pogodio je čak 238. Cerrone je bio osjetno slabiji s 96/182 značajnih udaraca. 30-27 na dvije sudačke kartice i 29-28 na jednoj bio je rezultat ove borbe.

Nadolazeći meč između Khamzata Chimaeva i Natea Diaza nailazi na mnoge kritike jer većina smatra kako će Chimaev lakoćom prebiti Diaza te da takvo uparivanje nema smisla. To se možda i dogodi, ali niti takav poraz ne umanjuje činjenicu da je Diaz na svom vrhuncu bio sjajan borac.

Ako ne vjerujete, uvjerite se tako što ćete pogledati ovaj meč između Cerronea i Diaza iz 2011. godine. Snimka kompletnog meča nalazi se u videu pri dnu teksta.

Linker
23. travanj 2024 18:46