UFC

(VIDEO) Nate Diaz pušio je travu dok ga je USADA testirala: ‘Ovaj tip ne želi napustiti moju kuću‘

Zaposlenik USADA-e i Nate Diaz (desno)

 Twitter (mmamania)
Popularni UFC-ov borac sve je zabilježio snimkom koju je podijelio na društvenim mrežama

Kritike usmjerene ka USADA-i i njihovim terminima u kojima testiraju borce sve su glasnije u posljednje vrijeme. Kamaru Usman žalio se da mu narušavaju san samo 10-ak dana prije borbe s Edwardsom, a Paulo Costa otkrio je kako su mu tražili uzorak krvi dok je bio u završnom procesu skidanja kilaže za vaganje.

Alexander Volkanovski također je imao slične prigovore kao Usman, nakon svog drugog meča protiv Maxa Hollowayja. Očito je da borci ne simpatiziraju USADA-u i njene metode, ali bitno je napomenuti da se radi o agenciji koja brine da ovaj sport bude što pošteniji i sa što manje uporabe dopinga.

Nate Diaz borac je koji nikada u karijeri nije imao problema s dopingom, a gotovo sigurno ih neće imat ni uoči svog posljednjeg UFC meča. Diaz se 10. rujna (deveti mjesec) bori protiv Khamzata Chimaeva i to će biti njegov oproštaj od promocije. Bit će to vjerojatno i oproštaj od USADA-e.

Dok doping sredstva nisu dio Diazova repertoara, marihuana svakako jeste. Nate i njegov brat Nick zaštitni su znakovi među ljubiteljima marihuane kad su u pitanju MMA borci. Nick je nekoć imao velikih problema zbog toga i izricale su mu se suspenzije u trajanju od pet godina, ali UFC-ovim borcima sada je dopušteno biti pod utjecajem marihuane, sve dok ne nastupaju pod takvim utjecajem.

Tako je Nate Diaz ugostio predstavnika USADA-e koji je došao po njegov uzorak urina, a dok je gospodin iz USADA-e obavljao svoj posao, Diaz je sa svojim prijateljima smotao ‘‘joint‘‘ i zapalio.

‘‘Ovaj čovjek ne želi napustiti moju kuću jer mu nisam omogućio dovoljno mokraće. Ispišao sam sve što sam mogao. Koliko litara moram dati? Imam još dvije litre mokraće za dati mu i do tada neće otići. ‘DK‘ (tako je Diaz oslovljavao tog tipa) je moj tip ali USADA mi može popu**ti. Vrati se za šest sati, dat ću ti još dvije litre. Oprosti ‘DK‘‘‘, pričao je Diaz tijekom svog videa, a ponudio je i spomenutom ‘‘DK-ju‘‘ da povuče dim s njim.

‘‘DK‘‘ je odbio, a pritom je pokušavao izbjeći Diazovu kameru, ali ne naročito uspješno. Nate se jako dobro zabavio u ovoj situaciji.

Linker
19. travanj 2024 22:04