UFC

(VIDEO) Bio je to jedan od najboljih nokauta u povijesti UFC-a: Yair Rodriguez laktom je uspavao ‘Zombija‘

Yair Rodriguez vs. Chan Sung Jung

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sjajni meksički borac perolake kategorije došao je do velike pobjede te večeri u Denveru

U jedanaestom mjesecu 2018. godine, Yair Rodriguez i Chan Sung Jung međusobnim obračunom predvodili su UFC-ov event u Denveru.

Rodriguez se u kavez vratio godinu i pol nakon teškog poraza od Frankieja Edgara koji je donekle usporio njegov ‘‘hype‘‘ i jako važno mu je bilo doći do pobjede protiv ‘‘Korejskog Zombija‘‘.

Kako je borba odmicala, činilo se da će Rodriguez ipak upisati drugi poraz zaredom, a time bi se poprilično udaljio od samog vrha kategorije i puno sumnje bi se nadvilo nad njim. 39-37 vodio je ‘‘Zombi‘‘ na dvije sudačke kartice uoči posljednje runde, a jedna sudačka kartica pokazivala je 38-38.

15-ak sekundi ostalo je do kraja borbe koje bila pravi rat, a Yair Rodriguez stao je na sredinu ‘‘Octagona‘‘, podigao je ruke i pozvao ‘‘Zombija‘‘ na otvorenu razmjenu u posljednjih deset sekundi. ‘‘Zombi‘‘ je pristao ili bolje rečeno nasjeo. Neoprezno se zaletio na Rodrigueza i doslovno u posljednjoj sekundi runde, Yair Rodriguez pogodio je laktom na nevjerojatan način i ostavio je ‘‘Zombija‘‘ bez svijesti.

Oglasilo se zvono za kraj runde i samog meča, ali borba je zapravo prekinuta sekundu prije kraja i Jung je ‘‘dobiveni meč‘‘ izgubio brutalnim nokautom u posljednjoj sekundi.

Gotovo da nema portala i medija povezanog s MMA-om koji ovaj nokaut nisu proglasili najboljim u 2018. godini, a radi se o jednom od najboljih nokauta u povijesti UFC-a.

Rodrigueza ovog vikenda čeka meč protiv opasnog Briana Ortege, a ususret toj borbi, UFC nas je odlučio podsjetiti na ovu spektakularnu pobjedu Yaira Rodrigueza.

Video se nalazi pri dnu ovog teksta.

Linker
20. travanj 2024 04:18