UFC

Yair Rodriguez tvrdi da je dobio veliko obećanje od strane UFC-a: Pobjeda nad Ortegom je uvjet

Yair Rodriguez

 Screenshot (youtube, Ufc)
Atraktivni meksički borac perolake kategorije sve je bliže napadu na titulu

Jako važan meč čeka Yaira Rodrigueza ovog vikenda u sklopu glavne borbe večeri na UFC on ABC 3 eventu. Trećerangirani borac UFC-ove perolake kategorije nada se vratiti pobjedama nakon što je u jedanaestom mjesecu protekle godine izgubio od Maxa Hollowayja.

Pobijedi li Rodriguez drugorangiranog izazivača Briana Ortegu, dodatno će se primaknuti napadu na titulu. Situacija je pomalo zamršena jer Josh Emmett računa da je sljedeći izazivač. Emmett trenutno dijeli treće mjesto u poretku izazivača zajedno s Yairom, a trenutno je u nizu od pet uzastopnih pobjeda. Dojam je kako ima jači argument za napad na titulu, ali Rodriguez je sinoć u MMA Houru otkrio zanimljive informacije. Meksikanac tvrdi kako mu je UFC obećao napad na titulu u slučaju pobjede.

‘‘Da, tako mi je rečeno i to je ono čemu se nadamo. Ipak, prije svega ću pobijediti u ovom meču, a zatim ću dati prvaku neko vrijeme da se oporavi i zaliječi ozljede. Idemo korak po korak. Brian Ortega je sada u fokusu.‘‘, otkrio je Yair, a zatim se osvrnuo na pobjedu Alexandera Volkanovskog protiv Maxa Hollowayja.

‘‘Wow, to je sve što mogu reći. Izgledao je sjajno. Otvorio mi je oči na neki način. Bolje mi je da se jako dobro pripremim na to ako želim biti prvak. Ukoliko želim postati prvakom, trebat ću dodatno raditi, zato što je on (Volkanovski) uistinu čvrst. U ovom meču izgledao je tako brzo, eksplozivno, pametno, strategija je bila dobra, sve je na mjestu. Pokazao je zašto je prvak.‘‘, u hvalospjevima je pričao Yair Rodriguez.

Što se Yairovog protivnika tiče, Rodriguez i Ortega inače su prijatelji i ovakav rasplet situacije nije im idealan. Međutim, teško im je bilo odbiti ovakvu priliku gdje će predvoditi event i potencijalno zaraditi borbu za titulu.

‘‘Nismo se htjeli međusobno boriti, osim ako baš moramo. Ovo je prilika za obojicu i moramo se međusobno boriti. Kao što sam rekao prije, nije ovo protivnik kojeg sam htio, ali je prilika kojoj sam se nadao. Evo sada smo obojica ovdje i velika prilika je pred nama. Ovo je važan meč.‘‘, zaključio je Rodriguez.

Linker
20. travanj 2024 12:50