UFC

(VIDEO) Blachowicz može ugroziti Pereiru i u stojci; Prisjetite se kako je brutalno nokautirao Lukea Rockholda

Luke Rockhold

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije opasan je u svim segmentima borbe

Poljak Jan Blachowicz (29-9-1) već nekoliko godina jedan je od najboljih UFC-ovih boraca poluteške kategorije. Konstantno je Blachowicz unutar top 5, a u devetom mjesecu 2020. godine okitio se i titulom prvaka UFC-ove poluteške kategorije.

Pojas je jednom uspješno obranio porazivši Israela Adesanyu u trećem mjesecu 2021. godine, a bez titule je ostao kasnije te godine izgubivši meč protiv Glovera Teixeire. Blachowicz je nakon toga porazio Aleksandra Rakića, a zatim je remizirao protiv Magomeda Ankalaeva. Trenutno je Jan treći u poretku izazivača, a 29. srpnja (sedmi mjesec) čeka ga važan i težak meč na UFC 291 eventu.

Blachowicz će se boriti protiv Alexa Pereire, bivšeg UFC-ovog prvaka srednje kategorije i nekadašnjeg Gloryjevog prvaka srednje i poluteške kategorije. Iako će gotovo sve analize tog meča predviđati kako će Blachowicz biti fokusiran na rušenja i kontrolu u parteru, što je i logično jer će se boriti protiv elitnog kickboksača, moramo napomenuti kako se ne smiju podcijeniti Janove kvalitete u stojci.

Poljak je više nego ubitačan nokauter i tehnički je vrlo profinjen u borbi na nogama. To dokazuje činjenica da je vrlo dobro parirao Israelu Adesanyi čak i dok se meč odvijao u stojci, a pobjedu je potvrdio svojim hrvačkim vještinama u kasnijim rundama. Osim pobjede nad Adesanyom i one nad Reyesom u borbi za titulu, jedna od najvećih Janovih pobjeda u karijeri svakako je ona protiv Lukea Rockholda.

Luke Rockhold sredinom 2019. godine debitirao je u poluteškoj kategoriji i pokušao je pronaći sreću u višoj kategoriji. Odmah su ga UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ uparili s borcem Janove kvalitete, a Rockhold se jako loše proveo. Već prvom polovicom druge runde Blachowicz je brutalno nokautirao Rockholda, a Lukeovi izrazi lica neposredno nakon nokauta poslužili su kao materijal za brojne ‘‘memeove‘‘ koji su kružili društvenim mrežama.

Ususret UFC 291 eventu koji nas čeka za nešto više od tjedan dana, UFC nas je odlučio podsjetiti na meč između Rockholda i Blachowicza. Vrijedi pogledati taj sjajan Blachowiczev nastup, a snimka borbe nalazi se ispod ovog teksta.

Linker
02. svibanj 2024 09:29