UFC

(VIDEO) Blaydes je elitni hrvač, ali može i jako dobro pogoditi: Nekadašnji policajac uvjerio se u to

Curtis Blaydes vs. Chris Daukaus

 Screenshot (youtube, Ufc)
Četvrtorangirani izazivač UFC-ove teške kategorije ovog vikenda tražit će treću uzastopnu pobjedu

Potiho je Curtis Blaydes već godinama član samog vrha UFC-ove teške kategorije i još uvijek čeka priliku za prvi napad na pojas. Često je Blaydes zapinjao na posljednjoj prepreci.

Francis Ngannou dvaput ga je porazio unutar UFC-a, a 2021. godine Derrick Lewis zaustavio je Blaydesov niz od četiri uzastopne pobjede. Curtis je sada u nizu od dvije uzastopne pobjede i nema nikakve sumnje da ovaj borac pripada samom vrhu teške kategorije.

Radi se o gotovo sigurno najboljem hrvaču u kategoriji, a ovog vikenda čeka ga obračun protiv Toma Aspinalla. Engleski teškaš jedan je od najvećih potencijala koji su se pojavili u teškoj kategoriji i bit će to težak meč za Blaydesa, ali teško će biti i Aspinallu.

Pobjednik tog meča mogao bi postati vrlo ozbiljnim kandidatom za napad na titulu, a ta borba ujedno je i glavna borba večeri na ovotjednom UFC Fight Night 208 eventu. Ukoliko Blaydes pobijedi Aspinalla, bit će to drugi uzastopni meč u kojemu je ovaj američki teškaš zaustavio ‘‘hype train‘‘.

Naime, Blaydes se u trećem mjesecu ove godine borio protiv Chrisa Daukausa kojeg se kroz prošlu godinu najavljivalo kao još jednog zanimljivog potencijala u ovoj kategoriji. Daukaus je do kraja 2021. godine dogurao unutar top 10 u teškoj kategoriji, ali kad su uslijedili oni pravi ispiti, pokazalo se da ipak nije toliko kvalitetan. Derrick Lewis nokautirao ga je u prvoj rundi, a uslijedio je meč protiv Blaydesa.

Iako se Daukaus ostavio dužnosti policajca kako bi se u potpunosti posvetio sportu, taman nakon toga uslijedila su mu dva poraza. Blaydes ga je također savladao nokautom, ali u drugoj rundi borbe.

Ususret ovotjednom londonskom eventu i novom nastupu Blaydesa, UFC nas je odlučio prisjetiti Blaydesove posljednje pobjede. Meč njega i Daukausa možete u videu pogledati pri dnu teksta.

Linker
24. travanj 2024 09:16