UFC

Tom Aspinall o ugovoru Francisa Ngannoua: ‘Želite moje iskreno mišljenje? Nije me briga‘

Tom Aspinall

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
29-godišnji britanski teškaš fokusiran je isključivo na svoj sljedeći nastup

Ušli smo u tjedan unutar kojeg nas čeka sjajan UFC-ov event u Londonu. Svi se dobro sjećamo kako je dobro izgledao posljednji UFC-ov londonski event koji se održao u trećem mjesecu ove godine.

Dana White također je bio prezadovoljan i poprilično brzo odlučio je vratiti UFC u London, nakon što su jedno vrijeme izbivali zbog svjetske pandemije. Ponovno će Tom Aspinall nastupiti u glavnoj borbi večeri, a nakon što je porazio Volkova u prvoj rundi, ovog vikenda čeka ga nešto teži izazov.

Curtis Blaydes s rezimeom možda i najboljeg hrvača u povijesti UFC-ove teške kategorije predstavljat će više nego ozbiljan izazov za Aspinalla kojeg mnogi već sada vide kao budućeg prvaka teške kategorije.

Engleski teškaš ostvario je pet pobjeda u jednako toliko UFC nastupa, a sve ih je upisao prekidom. Curtis Blaydes s druge strane trenutno je u nizu od dvije uzastopne pobjede, a savladao je Jairzinha Rozenstruika i Chrisa Daukausa. Pobjedom protiv četvrtorangiranog Blaydesa, šestorangirani Aspinall dodatno će se približiti napadu na pojas koji trenutno drži Francis Ngannou.

Upitno je ipak hoće li Aspinall dočekati borbu protiv Ngannoua, čak i da nastavi pobjeđivati. ‘‘Predator‘‘ je trenutno na ‘‘tankom ledu‘‘ i još uvijek se ne zna hoće li potpisati novi ugovor s UFC-om. Postojeći mu ističe početkom sljedeće godine i možda ga više ne budemo gledali pod okriljem UFC-a. Aspinall je u razgovoru za Sportskeedu otkrio što misli o toj situaciji.

‘‘Želite li moje iskreno mišljenje. Uopće me nije briga. Smatram da je Francis Ngannou jako opasan, ali u ovom trenutku on je daleko iznad mene. Imam jako puno posla da dođem do njega.‘‘, rekao je Aspinall.

Ovaj 29-godišnji engleski teškaš navijače osvaja i svojom osobnošću. Radi se o pravom osvježenju jer Aspinall je borac koji se ne zanosi i ne vidi ‘‘trash talk‘‘ kao sredstvo kojim bi se probijao ka vrhu. On najviše govori unutar kaveza, a uvijek ističe kako je njegov fokus isključivo na sljedećem protivniku, a ne na onome što će se potencijalno dogoditi kasnije.

‘‘Borim se protiv Curtisa Blaydesa sljedeći vikend. Posljednjih deset tjedana ili koliko već dugo treniram za ovaj meč, nisam mislio o nikome drugom. Svi ostali doslovno nisu relevantni za mene, osim tipa s kojim se borim. Stoga je on jedini o kome razmišljam.‘‘, poručio je Aspinall na pokušaje reportera da ga navede na priču o Francisu i ostalim izazivačima koji su ispred njega.

Tom Aspinall definitivno obećava kroz sve ono što pokazuje svojim nastupima, ali i pristupom izvan kaveza. Totalno je fokusiran na svoj posao i ne dopušta si nepotrebne distrakcije. Curtis Blaydes bit će sjajan test njegovih mogućnosti i s nestrpljenjem iščekujemo subotu navečer i novi nastup Toma Aspinalla.

Linker
24. travanj 2024 15:05