UFC

(VIDEO) Curtis Blaydes itekako je opasan i u stojci: Chris Daukaus se uvjerio u snagu njegovih udaraca

Chris Daukaus (lijevo) vs. Curtis Blaydes (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Četvrtorangirani izazivač UFC-ove teške kategorije postaje sve kompletniji borac

Na sami spomen Curtisa Blaydesa, prva misao koja pada na pamet jest to da se radi o elitnom hrvaču unutar UFC-ove teške kategorije. Blaydes je vjerojatno najbolji hrvač unutar kompletne UFC-ove teške kategorije, a tome u prilog idu i neki statistički podaci.

Američki teškaš upisuje čak 6,05 rušenja svakih 15 minuta, a uspješan je u 53 posto svojih pokušaja. Preko 80 minuta Blaydes je proveo u kontroli iz dominantne pozicije, a time je ujedno i rekorder UFC-ove teške kategorije. Drugo mjesto drži Randy Couture sa 67 minuta i 16 sekundi, a Cain Velasquez na trećem je mjestu s 15 sekundi manje.

Blaydes je sa svojih 62 rušenja suvereni vladar te statističke rubrike u teškoj kategoriji. Iza njega je Cain Velasquez s 34 rušenja, a na trećem mjestu je Sergei Spivak s 27 rušenja. Lako bi Blaydes mogao doći i do 100 rušenja, a nema sumnje da će ih ovaj vikend u meču protiv Sergeija Pavlovicha pokušati upisati što više.

Međutim, kako su godine odmicale, Curtis Blaydes ispolirao je i svoje vještine u stojci. Više se ne radi o borcu koji će panično tražiti rušenje kako bi što prije odveo borbu u parter. Blaydes je vidno napredovao u stojci, a to nam je pokazao još u prvom mjesecu 2020. godine kad je uspio nokautirati borca poput Juniora dos Santosa.

Da je Blaydes itekako opasan u stojci, uvjerili smo se i u trećem mjesecu prošle godine. UFC ga je tada upario s Chrisom Daukausom, vrlo agilnim borcem i opasnim udaračem koji preferira zadržati borbu u stojci.

Borba između Daukausa i Blaydesa potrajala je nešto više od pet minuta, odnosno završila je nakon 17 sekundi druge runde. Curtis nije imao niti jedan pokušaj rušenja u tom meču, a Daukausa je nokautirao nakon što ga je sjajno pogodio desnicom.

Velika je greška posmatrati Blaydesa kao borca koji je isključivo hrvač, jer Blaydes se prometnuo i u vrlo opasnog udarača. Sergei Pavlovich morat će biti fokusiran na sve segmente borbe, a kako je Blaydes nokautirao Daukausa, prisjetite se kroz snimku meča koja se nalazi ispod teksta.

Linker
26. travanj 2024 20:50