UFC

(VIDEO) Fantastična noć DWCS-a je iza nas! Vrhunske borbe i nokauti oduševili Danu Whitea

Dana White

 Screenshot/UFC on X
Ova epizoda Dana White‘s Contender Seriesa polučila je odlične borce i rezultate

Nakon još jedne uzbudljive večeri borbi, UFC ima četiri nova borca koji se pridružuju redovima najjače svjetske MMA promocije.

Sinoć je održana treća epizoda osme sezone Dana White‘s Contender Seriesa u Las Vegasu u UFC Apexu, a nakon pet borbi, izvršni direktor UFC-a Dana White dodijelio je ugovore Andreyu Pulyaevu, Bogdanu Gradu, Marcu Tuliu i Malcolmu Wellmakeru.

Važno je spomenuti i da, unatoč tome što je izgubio od Grada, White je posebno pohvalio Michaela Aswella kao nekoga tko će dobiti poziv za bilo kakve buduće prilike u kratkom roku.

Pulyaev nadmašio Andersona

Andrey Pulyaev borio se prvi put izvan Rusije, a čini se da mu je zrak Vegasa dobro odgovarao jer je 26-godišnjak pružio najbolji nastup u svojoj karijeri kada je nadmašio Liama Andersona u glavnoj borbi večeri.

Pulyaev je odmah pokazao iznimno učinkovit kickboxing, pogađajući Andersona i udarcima nogom i aperkatima s distance, a zatim je plasirao teške udarce kada bi Anderson ušao unutra. Kako je borba odmicala, Anderson je uspio ostvariti nekoliko rušenja, ali Pulyaev je bio odličan u grapplingu i na kraju je jednoglasnom odlukom pobijedio te zaradio UFC ugovor.

Grad u ratu protiv Aswella

Nakon što je prošle godine izgubio protiv Toma Nolana u Contender Seriesu, Bogdan Grad je iskoristio svoju drugu priliku, priredivši jednu od najboljih borbi u povijesti Contender Seriesa.

Grad i Aswell išli su jedan protiv drugoga u borbi volje, pri čemu je Aswellov boks savršeno kontrirao Gradovoj agresiji i snažnim udarcima. Nakon 15 minuta, obojica su bili krvavi i iscrpljeni, a Grad je uspio izvući pobjedu podijeljenom odlukom. Ipak, zaista nije bilo gubitnika u ovoj borbi jer je nakon toga Dana White najavio da će zbog njihovog nevjerojatnog obračuna obojica dobiti svoje honorare za nastup i pobjedu. Uz posebni bonus za borbu i UFC ugovor za Grada, Aswell također nije ostao bez nagrade jer je White rekao da će biti prvi kojeg će nazvati ako netko ispadne iz bilo koje nadolazeće borbe.

Tulio nokautirao Duclosa

Godine 2023. Marco Tulio je debitirao u Contender Seriesu i ostvario pobjedu jednoglasnom odlukom, uz poruku Dana Whitea da se ode poboljšati. U utorak je Tulio pokazao da je to i učinio, završivši Matthieua Duclosa brutalnim udarcem nogom iz okreta.

Tulio je rano krenuo agresivno, ali Duclos se pokazao jednako dobrim u početku. No, u drugoj rundi Tulio je nastavio s pritiskom i plasirao jedan od najpreciznijih udaraca iz okreta, ravno u jetru. Ovaj fantastičan nokaut osigurao mu je priliku u UFC-u.

Wellmaker nokautirao Bramhala

Malcolm Wellmaker je obećao nokaut u prvoj rundi, a upravo to je i isporučio, nokautirao je Adama Bramhala za manje od tri minute.

Bramhald je bio malo neoprezan prilikom skraćivanja distance, a kad je to učinio, Wellmaker ga je pogodio razornim desnim udarcem koji je ostavio gledatelje bez sumnje hoće li dobiti UFC ugovor.

Piccininni nadjačao Duffyja

Trostruki NCAA prvak u hrvanju, Nick Piccininni došao je u Contender Series s velikim očekivanjima s obzirom na svoj pedigre, ali imao je pune ruke posla, izvukavši pobjedu podijeljenom odlukom.

Unatoč tome što je bio veliki autsajder, Jack Duffy je krenuo snažno protiv Piccininnija. Nakon teške prve runde, Piccininni je uspio imati više uspjeha u grapplingu, ostvarujući rušenja i dolazeći do leđa protivnika. Na kraju, suci su dali Piccininniju pobjedu, ali Dana White se nije složio, pa umjesto da ponudi ugovore, ponudio je ponovno zakazivanje ove borbe u desetoj epizodi ove sezone, ako se oba borca slože.

Rezultati DWCS-a Sezona 8 treći tjedan

1. Andrey Pulyaev def. Liam Anderson jednoglasnom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)

2. Bogdan Grad def. Michael Aswell podijeljenom odlukom (29-28, 28-29, 30-27)

3. Marco Tulio def. Matthieu Duclos tehničkim nokautom — Runda 2, 2:38

4. Malcolm Wellmaker def. Adam Bramhald nokautom — Runda 1, 2:29

5. Nick Piccininni def. Jack Duffy podijeljenom odlukom (29-28, 28-29, 29-28)

Linker
05. rujan 2024 10:27