UFC

(VIDEO) Francis Ngannou nakon osam mjeseci ponovno može udarati nogama: Snaga je i dalje tu

Francis Ngannou

 Instagram (francis Ngannou)
Osam mjeseci Francis nije mogao trenirati zbog ozljede koljena

Prvak teške kategorije Francis Ngannou nije se borio od prvog mjeseca ove godine, a tada je pobijedio Ciryla Ganea jednoglasnom sudačkom odlukom. Bila je to jako bliska borba no Francis je ipak uspio odvesti u svoju korist, no nije to nikako bio lagan meč.

Ono što je vjerojatno svima sad poznato jest da se borio ozlijeđen, a u trening kampu prije obrane titule ozlijedio je prednji križni i medijalni kolateralni ligament, te je nakon pobjede nad Ganeom operiran. Neki dan je Ngannou iznio i teške optužbe na UFC da su sve to znali:

‘‘Sve je bilo namješteno da padnem i kolabriram, da se ne vratim. To je bilo to. Tako je bilo namješteno, a ja sam rekao OK, tako će i biti, idemo. Ozljeda se dogodila 28. prosinca (dvanaesti mjesec), točno tri dana nakon Božića. To je bio tip koji je tek došao, mislim da mu je to bio drugi trening u dvorani. Sparirali smo i on je postao ljut, očajnički me je pokušao rušiti. Čuo sam pucketanje u koljenu, znao sam da se nešto događa. Bio sam zagrijan pa nisam ništa osjetio‘‘, objasnio je tom prilikom Francis.

Danas je Francis po prvi puta nakon osam mjeseci mogao trenirati udarce nogama, a video možete pogledati ispod:

Linker
01. veljača 2023 19:52