UFC

(VIDEO) Giga Chikadze bio je sjajan kickboksač: Pogledajte kako je kickovima uništavao protivnike u Gloryju

Victor Pinto (vs. Chikadze)

 Screenshot (youtube, Glory)
Gruzijac sada vrlo uspješno nastupa unutar UFC-ove perolake kategorije

Jedan od najatraktivnijih UFC-ovih boraca perolake kategorije, svakako je Gruzijac Giga Chikadze. 33-godišnjak ima sedam pobjeda i jedan poraz pod okriljem najjače MMA promocije. U posljednja četiri natsupa, svaki puta osvajao je bonus. Tri puta nagrađen je za najbolju izvedbu večeri, a u posljednjem meču, dobio je bonus za sudjelovanje u najboljoj borbi večeri.

Nažalost po Gruzijca, njegov posljednji nastup nije dobro prošao po njega. Giga je jednoglasnom odlukom izgubio od Calvina Kattara koji mu je priuštio poštene batine. Ipak, Kattar je top 5 borac te kategorije i taj poraz ne umanjuje dosadašnje Chikadzeove uspjehe.

Giga je poznat kao borac koji preferira borbu u stojci i vrlo je ubojit svojim kickovima. To ne čudi one koji bolje poznaju njegovu borilačku prošlost. Naime, Chikadze je sve do kraja 2017. godine nastupao u kickboxingu te je odradio 46 profesionalnih mečeva (38-8-0). Nastupao je Gruzijac i pod okriljem Gloryja i nerijetko je oduševljavao svojim kickovima, naročito udarcem u jetru protivnika. Niz je protivnika koje je Giga rušio kickovima, a Glory je putem svog YouTube kanala, podijelio snimke neke od njegovih pobjeda nokautom.

Chikadze je s nokautima nastavio i u MMA vodama. Devet od ukupno 14 profesionalnih pobjeda, upisao je na taj način. Uoči borbe s Kattarom, Chikadze je zauzimao osmo mjesto u poretku izazivača UFC-ove perolake kategorije. Nadao se Chikadze doći što bliže napadu na titulu, ali Kattar ga je ipak prizemljio. Međutim, nema sumnje kako će se Chikadze vratiti jači i sigurno ćemo gledati još neke spektakularne nokaute u njegovoj režiji. A dok čekamo njegove nove pobjede, zabavite se kompilacijom njegovih nokauta iz kickboksačkih dana. Video se nalazi pri dnu ovog teksta.

Linker
19. travanj 2024 07:01