UFC

(VIDEO) ‘Glover mi je rekao da ga moram nokautirati‘: Poslušajte savjete Pereirinog kuta uoči pete runde

Alex Pereira i Glover Teixeira

 Screenshot (youtube, Ufc)
Treneri Alexa Pereire napravili su velik posao između četvrte i pete runde

3-1 u rundama gubio je Alex Pereira uoči pete, ujedno i posljednje runde u meču za titulu prvaka UFC-ove srednje kategorije. Israel Adesanya trebao je samo izdržati do kraja runde i rutinski privesti meč kraju kao što je to već mnogo puta uspješno napravio.

‘‘Jedna runda ti je ostala da postaneš svjetskim prvakom. Pet minuta. Moraš ga nokautirati. Slušaj, moraš ga nokautirati! Ostalo ti je samo pet minuta. Postat ćeš svjetskim prvakom, ovo je tvoja runda!‘‘, bili su neke od uputa Pereirinog kuta uoči posljednje runde.

Alex Pereira bio je vidno iscrpljen, ali izvukao je posljednje atome snage, pokazao je šampionski mentalitet i nakon dvije minute pete runde, došao je do pobjede tehničkim nokautom. Pereira je svjestan da je njegov kut odigrao veliku ulogu u pobjedi.

‘‘Znao sam da će ovo biti jako težak meč. Pokušavao sam se tempirati, ali uoči pete runde, moj kut je bio iskren prema meni. Pogledao sam u Glovera (Teixeiru) i pitao ga: ‘Moram li ga (Adesanyu) nokautirati?‘. Glover mi je rekao da moram ići po nokaut, a ja sam rekao: ‘Okej, idemo to odraditi‘‘‘.

Glover Teixeira, UFC-ov poluteškaš, veliki je prijatelj i trening partner Alexa Pereire. Glovera sljedeći mjesec čeka revanš s Jirijem Prochazkom u kojem će pokušati vratiti titulu prvaka u svoje vlasništvo, a Glover je nakon Alexove pobjede nakratko porazgovarao s komentatorima UFC 281 priredbe.

‘‘Ovaj tip se smiješi kao da je on osvojio titulu.‘‘, rekao je Jon Anik, na što se Glover nadovezao.

‘‘Uzbuđeniji sam zbog Alexove pobjede, nego što sam bio kad sam ja osvojio titulu. Rekao sam mu da uživa u trenutku. On me pitao uoči pete runde ‘Moram li ga nokautirati?‘. Rekao sam mu da ga mora nokautirati ako želi titulu. Gledali ste mečeve. Puno puta bio je blizu s kombinacijama, a u petoj rundi napokon je uspio. Motivirao me dodatno i za moj meč.

Neki smatraju da je prekid borbe nastupio prerano, a sam Adesanya protestirao je nakratko nakon završetka meča, ali na konferenciji za medije priznao je kako se radilo o ispravnom prekidu. Pereira je na konferenciji za medije također istaknuo kako je to bio savršen prekid, ali priznao je da je i Adesanya njemu napravio puno problema tijekom borbe. To se naročito vidjelo krajem prve runde kad ga je Adesanya ozbiljno uzdrmao.

‘‘Jako, jako sam uzdrman bio. Poprilično me jako uzdrmao. Neću vas lagati. Ali to mi je pomoglo da budem fokusiraniji u nastavku i stoga sam počeo vršiti više pritiska, tjerao sam ga da više radi i mislim da sam ga izmorio. Toliko godina sam naporno radio i posvećivao se ovome, a evo me sada, prvak sam svijeta.‘‘, rekao je Pereira koji ne skriva oduševljenje činjenicom da je nakon svjetskih titula u kickboksu došao i na svjetski tron u MMA-u.

Zbilja poseban borac kakav se rijetko rađa i jednog dana kad se povuče iz sporta, ime Alexa Pereire debelim slovima ostat će upisano u povijesnim knjigama. Ali uživajmo još nekoliko godina u njegovim majstorijama.

Linker
02. svibanj 2024 20:30