UFC

(VIDEO) Jon Jones hrvao s dvostrukim prvakom svijeta: ‘Ozbiljno sam prizemljen‘

Jon Jones, Henry Cejudo, J'den Cox

 Instagram (jon Jones)
Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti osjetio je moć vrhunskih hrvača

Pripreme Jona Jonesa za prelazak u tešku kategoriju i dalje teku. Najdominantniji poluteškaš u povijesti radi na nabijanju mišićne mase, no njegovi treninzi doživjeli su još neke promjene. Jones je zbog svog problematičnog ponašanja izbačen iz JacksonWink dvorane, a iako se radilo o privremenoj zabrani, ''Bones'' je dao do znanja kako se ne planira vraćati. Čini se kako mu je sve ugodnije u Fight Ready Gymu u Arizoni.

Radi se o dvorani u kojoj trenira i Henry Cejudo, pod mentorstvom Erica Albarracina, po mnogima ponajboljeg MMA trenera na svijetu. Jones se igrom slučaja našao u tvoj dvorani, a nedavno je putem Twittera pisao kako je sve zainteresiraniji za kupnju nekretnine u Arizoni.

Čini se kako su Cejudo i ekipa definitivno pridobili Jonesa. Inače, ''Bones'' je od samih početaka svoje MMA karijere poznat kao izuzetno potkovan hrvač, što je višestruko puta dokazivao u mečevima na najvišoj razini. Međutim, Henry Cejudo olimpijski je prvak u hrvanju i može dati puno dobrih, tehničkih savjeta.

Jasno da Cejudo fizički nema kapacitet da hrva s toliko većim protivnikom u vidu Jona Jonesa, no ''Bones'' je dobio itekako adekvatnog trening partnera. Naime, Jon je putem svog Instagram profila podijelio kraću snimku hrvačkog sparinga, a J'den Cox njegov je sparing partner.

Radi se ponajboljem hrvaču svijeta kad su u pitanju kategorije do 92 i 97 kilograma. Cox je dvostruki svjetski prvak, brončani s Olimpijskih igara 2016. godine (-86 kg), no kvalifikacije za Igre u Tokiju propustio je jer je zakasnio na vaganje. 26-godišnjak osvajač je niza prestižnih odličja u hrvanju i bez dileme, radi se o samom vrhu svjetskog hrvanja slobodnim stilom.

''Ponekad ste čekić, a ponekad ste čavao. Skroman sam i zahvalan. Dani poput današnjeg samo će me učiniti boljim. Zahvalan sam na prilici da radim s nekima od najboljih sportaša na svijetu.'', napisao je Jones u opisu videa koji je priložio.

Iako Jones tokom kratkog videa solidno parira sjajnom Coxu, ''Bones'' je putem Twittera otkrio kako se nije najbolje proveo hrvajući s tako klasnim hrvačem.

''Trebam mlijeka. J'den Cox upravo mi je servirao ozbiljnu lekciju poniznosti ('humble pie')''

Pomalo je zastrašujuća činjenica da bi Jones mogao dodatno napredovati. Već sada radi se po mnogima o najboljem borcu na svijetu, no preostaje nam vidjeti što može pružiti u teškoj kategoriji.

Linker
19. travanj 2024 23:07