UFC

(VIDEO) Kaos nakon UFC-a 304! Afganistanac jurišao na ‘Venoma‘, Volkanovski i zaštitari se odbijali od njega

Sukob između Farida Basharata i Michaela Pagea

 Screenshot/X (Casual Corner)
Hotel u Manchesteru bio je poprištem još jednog sukoba UFC-ovih boraca

Uoči UFC 304 priredbe, održane pretprošlog vikenda, u hotelu u Manchesteru došlo je do obračuna između Muhammada Mokaev i Manela Kapea. Po završetku "eventa" u Co-op Live areni, međutim, na istoj se lokaciji, u manchesterskom hotelu, dogodio još jedan sukob - između Farida Basharata i Michela "Venoma" Pagea. O tome su donedavno kružile samo glasine, a sada se pojavilo i videozapis potvrđuje da je konflikta između afganistanskog i britanskog borca doista bilo.

Na predmetnoj snimci, naime, vidi se kako Basharat bijesni u okruženju nekolicine ljudi, mahom zaštitara, ali i Aleksandra Volkanovskog. Page, s druge strane, stoji na distanci i promatra dok se ispred njega nalazi nepoznati muškarac. U jednom trenutku, Basharat se uspijeva otrgnuti zaštitarima i zaletava se prema "Venomu", ga pripadnici osiguranja bezuspješno pokušavaju zaustaviti i padaju po podu. Volkanovski ga je također pokušao srušiti, ali ni on u toj namjeri nije uspio.

Na snimci ne dolazi do izravnog kontakta između Basharata i Pagea, ali čini se da je udaraca bilo prije nego je kamera uključena.

"U predvorju je došlo do tučnjave između dvije osobe. Jedan je definitivno bio borac, ali za drugog nisam siguran. Izgledalo je kao da je netko dobio udarac i stvari su se zahuktale. Osiguranje je bilo oko toga, ali ja sam pokušao uskočiti i ublažiti situaciju. Tip kojeg sam pokušao zadržati bio je prilično sklizak. Unatoč mojim naporima, uspio je pobjeći meni i još nekolicini zaštitara. Bila je to prava scena, svi su se trudili kontrolirati situaciju. Skoro sam izgubio ravnotežu dok smo padali po podu. Ako se snimka pojavi, mogli biste vidjeti koliko je kaotično bilo. Ako ne, pa, nećete znati tko je bio uključen. Odlučio sam da je za sada najbolje da ne spominjem imena", rekao je Volkanovski prije nego se snimka pojavila, odnosno prije nego je utvrđen identitet glavnih aktera.

Svoju stranu priče kasnije je iznio i Basharat.

"Nikad nisam bio od onih koji traže tučnjavu, ali ako je netko započne, nikad neću bježati. Prvo je zamahnuo, a zatim ustuknuo. Kukavica i lažni fini dečko. Ali sve je u redu, znam kako se nositi s nasilnicima", napisao je 27-godišnji Afganistanac koji u UFC-ovoj bantam kategoriji ima tri borbe i isto toliko pobjeda, a neporažen je i u ukupnoj karijeri uz omjer 12-0.

Linker
05. kolovoz 2024 18:53