UFC

(VIDEO) Khabib Nurmagomedov već ove godine postaje dijelom UFC-ove Kuće slavnih

Khabib Nurmagomedov

 UFC
Veliki Dagestanac prvi je laureat otkriven za ovogodišnju Hall of Fame ceremoniju

Zaključni dio velike UFC karijere Khabiba Nurmagomedova dogodit će se ovog ljeta tijekom International Fight Weeka u Las Vegasu. Khabib će tada službeno biti primljen u UFC-ovu Kuću slavnih, kao osmi pripadnik "Modern era" krila. Tako će se pridružiti do sada uvrštenim Forrest Griffinu, B.J.-u Pennu, Urijahu Faberu, Rondi Rousey, Michaelu Bispingu, Rashadu Evansu I Georgesu St-Pierru.

To je otkriveno tijekom UFC 272 priredbe na kojoj je Khabib bio prisutan, budući da su nastupila dva njegova borca, Umar Nurmagomedov i Tagir Ulanbekov.

Nema se što previše reći o karijeri koju je završio s 29 pobjeda iz 29 nastupa, od čega 13 u UFC. Karijeri koja je završila s titulom u vlasništvu i s dojmom kako je mogao još puno toga dati. No, način na koji ju je završio i poruka koju je ostavio kao razlog još više otkrivaju kakav je Khabib čovjek i sportaš.

Karijera bez ijedne mrlje, mnogi će reći i bez ijedne izgubljene runde, iako se Gleison Tibau i Conor McGregor s tim neće složiti. Karijera uz kakvu nitko do sada nije uspio prepoznati trenutak i reći dosta. I zbog toga ta nula koju je ostavio u rubrici poraza vrijedi više. Tko zna, možda bi ona nestala da se borio još neko vrijeme protiv sve motiviranijih protivnika, no nije. Mnogi si vjerojatno danas zamjeraju što nisu znali stati na vrijeme, iako Khabib nije stao jer je smatrao da pada kvalitetom. Stao je zbog osobnih, izuzetno ljudskih razloga.

Velikan ovog sporta tako je dobio najveću čast koju nakon što sa svime stane može dobiti. On i službeno ulazi u povijest kao jedan od najvećih i uistinu mu to rijetko tko može osporiti.

Linker
24. travanj 2024 05:09