UFC

Gilbert Burns o potencijalnom meču Makhacheva i Oliveire: ‘Sav novac bih uplatio na Oliveiru‘

Gilber Burns i Charles Oliveira

Iskusni brazilski velteraš oduševljen je vještinama svog sunarodnjaka

Puno je priče oko toga tko može zaustaviti Charlesa Oliveiru u lakoj kategoriji. Donedavni prvak (ostao bez pojasa zbog pada na vagi), trenutno je u nizu od 11 uzastopnih pobjeda. Deset od tih 11 pobjeda došlo je prekidom, a samo je Tony Ferguson u tom periodu izdržao s Oliveirom do samog kraja meča.

Islam Makhachev nameće se kao ime koje mnogi najviše žele gledati protiv Charlesa Oliveire, a Khabib Nurmagomedov smatra kako će njegov bliski prijatelj izdominirati Oliveiru tamo gdje je Brazilac najjači, u parteru.

Ako se pita Gilberta Burnsa, ponajboljeg velteraša svijeta, njegovo mišljenje osjetno je drukčije od Khabibovog. Burns je veliki poznavatelj jiu-jitsua i jedan je od najpotkovanijih MMA boraca u tom segmentu. ''Durinho'' je impresioniran nastupima Charlesa Oliveire, a naročito njegovim BJJ vještinama.

''Tako je dobar i tehnički profinjeno, prekrasno za gledati. Ako pomno analizirate njegove tehnike, fokusirate se na detalje, možete uočiti koliko je dobar. Bio je blizu hvatanja 'giljotine' (protiv Gaethjea), a nakon što je uzdrmao Gaethjea, bio je blizu da zaključa 'trokut' gušenje. Kad god bi uočio da će izgubiti poziciju, već bi završio na njegovim leđima. Znam da je Justin Gaethje puno radio na tim segmentima. Doveo je Jorgea Santiaga, jednog od Usmanovih trenera. Radi se o treneru visoke razine. Nekoliko puta sam radio s Jorgeom i znam da su uložili jako puno vremena trenirajući Gaethjea, a Oliveira ga je lakoćom završio.'', započeo je Burns u intervjuu za MMA Junkie.

''Istu stvar napravio je i Dustinu Poirieru. Umalo je slomio ruku Tonyju Fergusonu, a nitko takve stvari nije radio Tonyju. Nekoliko mečeva je Tony izgubio, ali nije gubio u grappling razmjenama. Tip (Oliveira) je tehnički super profinjen. Kad god vam uzme leđa, tako je dugačak i zaključa vas u 'body triangle'. On je na drugoj razini.'', nastavio je ''Durinho'' s hvalospjevima.

Kad je u pitanju potencijalni meč između Islama Makhacheva i Charlesa Oliveire, Burns ima jasnog favorita. Pohvalio je Burns i vještine Islama Makhacheva, ali puno više vjeruje svom sunarodnjaku.

''Islam je grappler visoke razine. Čuo sam od Lukea Rockholda i još nekih tipova da je Islam jako dobar, ali svejedno bih stavio sav svoj novac na Oliveiru. Mislim da Oliveira može to dobiti. Kombinacija grapplinga i 'ground and pounda' je Islamova prednost, ali mislim da ga Oliveira svojim kombiniranjem stojke, klinča i 'submissiona' može završiti. To ga čini najboljim. Ne samo njegov BJJ, nego i duljina njegovih ekstremiteta. Takvi mršavi tipovi su jako koščati i svaki njihov udarac nogom nevjerojatno je bolan. Oliveira baca jako puno kickova. Vidjeli ste što je Justin rekao nakon meča? 'Udaraš nenormalno jako'. Ako to tip poput Justina Gaethjea kaže. onda je uistinu tako. Oliveira je dakle tip koji udara snažno, koščat je, ima lude grappling vještine i sjajan klinč. Uvijek bih se kladio na njega.'', objasnio je Burns.

Linker
26. travanj 2024 17:50