UFC

(VIDEO) Makhachev nakon Edwardsove pobjede nad Covingtonom: ‘Borba je bila sranje, moramo promijeniti prvaka‘

Islam Makhachev

 Screenshot/Twitter
Dagestanski borac ponovno je izrazio želju za napadom na pojas UFC-ove velter kategorije

Unatoč visokim očekivanjima i "hypeu" koji se gradio oko meča između Leona Edwardsa i Colbyja Covingtona, ljubitelji slobodne borbe ovog su vikenda na koncu ipak ostali "kratkih rukava". "Rocky" je nadmudrio "Chaosa" u taktičko-tehničkom aspektu i obranio pojas velter divizije u poprilično monotonom i nezanimljivom meču na pet rundi. Odmah po završetku priredbe u vegaškoj T-Mobile Areni, krenule su sijevati brojne kritike na račun "main eventa", a jedan od nezadovoljnih bio je i Islam Makhachev, koji je borbu pratio s lica mjesta.

Ne samo da je aktualni UFC-ov prvak u lakoj kategoriji bio razočaran onime što je vidio, nego je ‘de facto‘ i najavio svoj pohod na pojas u velteru. "Edwards mora biti sljedeći, a također, ova je borba bila sranje, čovječe. Moramo promijeniti prvaka", rekao je Makhachev nakon meča.

Dagestanac je i ranije izrazio želju za pohodom na pojas u velteru, no ako se pita Danu Whitea, on bi ga volio gledati isključivoj u lakoj diviziji. "Ručao sam s njim prije nekoliko dana i zapravo nismo razgovarali o borbama. Razgovarali smo o obitelji i svim drugim stvarima. Ne znam, ali volio bih ga vidjeti da ostane u lakoj kategoriji", rekao je čelni čovjek UFC-a na medijskoj konferenciji održanoj poslije priredbe.

Linker
28. travanj 2024 05:54