UFC

(VIDEO) Najveća pobjeda u dosadašnjoj karijeri: Prisjetite se kako je Uroš Medić spektakularno nokautirao Semelsbergera

Matthew Semelsberger (lijevo) vs. Uroš Medić (desno)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
30-godišnji srpski borac riskirao je uskakanjem na UFC 291 event, a rizik se isplatio

Mnogi fanovi Uroša Medića bili su skeptični kada je srpski borac pristao uskočiti na ‘‘short notice‘‘ u meč protiv Matthewa Semelsbergera. Medić je zamijenio Yohana Lainessea koji je otkazao nastup, a osim činjenice da nije prošao pune pripreme, Medić je prešao i u višu, velter kategoriju.

Matthew Semelsberger također nije lak zalogaj. Iskusni UFC-ov velteraš u meč protiv Medića ušao je s omjerom 11-5, a iza sebe imao je pobjede nad respektabilnim borcima među kojima se ističu Jake Matthews, A.J. Fletcher i Jason Witt.

Unatoč svim otegotnim okolnostima, Medić je pristao boriti se. Više od godinu dana Uroš je bio izvan kaveza i bio je jako željan borbe. Međutim, Medić nije dobro otvorio meč.

Osjetio se taj svojevrsni ‘‘ring rust‘‘ i već u prvoj rundi Semelsberger je udarcem poslao Medića na tlo. Pokušavao je američki borac dovršiti posao iz gornje pozicije, ali Medić se izvukao ‘‘upkickovima‘‘, a jednim od tih udaraca blago je i uzdrmao Semelsbergera.

Bolje je Semelsberger izgledao i početkom druge runde, ali što je dalje borba odmicala, Medić je sve bolje izgledao. Srpski borac opustio se, a njegove kombinacije koje su nerijetko završavale lijevim ‘‘high kickom‘‘ izgledale su jako opasno.

Sredinom treće runde, Semelsberger i Medić upustili su se u nešto otvoreniju razmjenu, a Medić je desnim krošeom uzdrmao svog protivnika. Uroš je tu namirisao krv, krenuo je u napad, a Semelsbergera je kružnim udarcem šakom (‘Spinning backfist‘) poslao na tlo. Usporena snimka pokazala je kako Uroš nije zapravo pogodio šakom iz okreta, nego podlakticom, a udarac je odsjeo ravno na Semelsbergerovom licu.

Zadao je Medić još nekoliko udaraca iz gornje pozicije, prije nego se sudac umiješao i prekinuo borbu. Oduševio je Medić nastupom na velikoj UFC 291 priredbi i upisao je najveću pobjedu u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Danas od 23:00h Medića čeka borba protiv odličnog Kirgistanca Myktybeka Orolbaija. Nadamo se da će Uroš nastaviti svoj pobjednički niz i da će upisati treću pobjedu zaredom!

Linker
27. travanj 2024 08:06