UFC

(VIDEO) ‘Najveći nokaut u povijesti?‘: Pogledajte kako je Ngannou poslao Overeema u carstvo snova

Francis Ngannou vs. Alistair Overeem

 Scott Taetsch/Zuma Press/Profimedia
Više od četiri godine, prošle su od borbe kojom se ‘‘Predator‘‘ isprofilirao kao prvoklasni teškaš

Pet UFC pobjeda u nizu, imao je Francis Ngannou u periodu od kraja 2015. godine pa sve do kraja 2017. godine. Njegov najveći meč u dotadašnjoj karijeri, uslijedio je na UFC 218 eventu, gdje je ''Predator'' tražio šestu uzastopnu UFC pobjedu, a time i napad na titulu.

Njegov protivnik bio je Alistair Overeem, kojeg ne treba posebno predstavljati. Dok su određeni MMA stručnjaci i kritičari govorili kako Overeemova labilna brada neće izdržati nalete Kamerunca, postojala je i ona strana koja je govorila kako je Overeem preiskusan i tehnički nadmoćniji od Ngannoua.

Stotinjak sekundi meča, bilo je dovoljno da dobijemo sve potrebne odgovore. Ngannou je aperkatom ''iz pakla'' poslao ''Reema'' u carstvo snova. Ngannou se tim nokautom isprofilirao kao jedan od najstrašnijih boraca na planetu. Međutim, uslijedio je meč protiv Stipe Miočića, za pojas prvaka teške kategorije. Stipe je izdominirao ''Predatora'', ali Kamerunac se vratio tri godine kasnije i aktualni je prvak teške kategorije.

Ngannou će prvu obranu titule imati za 12 dana, točnije 22. siječnja kada će se se obračunati s bivšim timskim kolegom Cirylom Ganeom. Ususret nadolazećem meču, UFC nas je podsjetio na Francisov nokaut protiv Alistaira Overeema, a kako je sve to izgledao, pogledajte u videu pri dnu teksta. Voditelji službenog UFC kanala, ovaj nokaut oslovili su kao možda i jedan od najvećih nokauta u povijesti. Možda malo preuveličan epitet, ali svakako se isplati pogledati ponovno.

Linker
22. srpanj 2024 14:02