UFC

Cormier procjenjuje situaciju u teškoj: ‘Stipe zaslužuje borbu za titulu, ali dobit će ju Jon Jones‘

Daniel Cormier i Stipe Miočić

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši prvak teške i poluteške kategorije analizirao je vrlo bitno aktualno pitanje

U mjesecu smo kad ćemo napokon gledati borbu za UFC prvaka teške kategorije, po prvi put od kraja ožujka prošle godine i pobjede Francisa Ngannoua nad Stipom Miočićem. Prvu obranu titule Kamerunac će imati protiv neporaženog bivšeg timskog kolega, Ciryla Ganea.

I dok je oko te borbe sve jasno, ostatak situacije u teškoj kategoriji nije lako definirati, posebno ono tko bi nakon ove borbe mogao biti idući borac koji će napasti titulu. Tu situaciju spomenuo je The Schmo u razgovoru s Danielom Cormierom, a bivši prvak svjestan je kako su u igri dva imena. Najveći borac u povijesti teške i najveći u povijesti poluteške kategorije, dvije kategorije čije je i on pojaseve držao.

"Sve ovisi o tome kad će Jones započeti svoj put u teškoj kategoriji. Gledajući što je sve napravio u poluteškoj kategoriji, on će dobiti ponuđenu borbu za titulu. Sve će ovisiti o tome što on želi učiniti", prokomentirao je Cormier trenutnu situaciju.

Jones je krajem prošle godine pričao o tome kako se želi vratiti na priredbu koju će UFC odraditi u New Yorku u travnju ili u sprnju na International Fight Weeku. Kako je ova priredba u travnju popunjena, to nam ne djeluje realno, no srpanj bi mogao biti termin i kad će novi ili stari prvak biti spreman na novi ulazak u Octagon.

Naravno, okrenuo se na Stipu Miočića, koji očito ne namjerava prihvatiti niti jednu drugu borbu osim napada na naslov. Cormier smatra kako je moguće da će on tu borbu dobiti, ali samo pod uvjetom da Jones ne istupi i kaže kako je spreman te kako želi borbu. U tom slučaju vjeruje Cormier da je jasno ponuda za koju borbu će to biti.

"Koliko god Stipe bio onaj tko zaslužuje borbu za titulu, nisam siguran da će se to dogoditi. Čim Jon Jones kaže kako je spreman boriti se za titulu u teškoj kategoriji, on će tu priliku i dobiti", zaključio je.

Ukratko, nakon borbe Ngannoua i Ganea, koja će se održati u noći s 22. na 23. siječnja, puno toga bit će jasnije. Nema nikakve sumnje kako će Jones već tijekom borbe biti na Twitteru, spreman sve prokomentirati, a onda i uputiti pokoji izazov. S druge strane, ne bi bilo loše da tako nešto napravi i Miočić, iako on to do sada još nije radio. No, neke stvari je potrebno uvesti u svoj vlastiti "modus operandi", da bi u ovakvim situacijama pomogao sam sebi.

U suprotnom, kao što je navedeno u nedavnoj kolumni na našem portalu, pitanje je hoće li se on ikad više boriti.

Linker
19. travanj 2024 03:14