UFC

(VIDEO) Od Kevina Hollanda do Ciryla Ganea: Pogledajte 20 UFC zvijezda stvorenih u Apexu

Kevin Holland i Ciryl Gane

 Screenshot (youtube, Ufc)
Moglo bi se reći kako se radi o borcima koji su iskočili u doba pandemije

UFC-ov Apex zanimljiv je dio UFC-ovog Performance Institutea. Radi se o dijelu kompleksa koji služi održavanju priredbi i studijskih emisija. Funkcija Apexa višestruko je dobila na važnosti nakon što je COVID-19 pandemija zahvatila cijeli svijet. UFC je nakon toga odlučio koristiti Apex izrazito često za održavanje svojih priredbi, a radi se o vrlo specifičnom okruženju.

Publika nije prisutna, kavez je manji od uobičajenog i doživljaj je osjetno drukčiji za borce, ali i MMA fanove. Puno bolje čuje se zvuk svakog udarca, teško disanje iscrpljenih boraca, ali i ''trash talk'' tijekom borbe. Borci također bolje čuju upute svojih trenera i uistinu se radi o nešto drukčijem ambijentu od onog uobičajenog pred prepunom dvoranom.

30. svibnja (peti mjesec) protekle godine godine, održana je prva priredba unutar Apexa. Gilbert Burns izdominirao je Tyrona Woodleyja u glavnoj borbi večeri, a uslijedilo je još pet uzastopnih evenata na istoj lokaciji. UFC je u doba strogih restrikcija počeo kombinirati priredbe u Apexu s onima na Fight Islandu u Abu Dhabiju, a mnogi uzbudljivi borci isplivali su u tom periodu.

Promocija je tako odlučila izbaciti video na svom YouTube kanalu, a radi se o listi od 20 boraca koji su postali zvijezde kroz svoje nastupe u Apexu. Moglo bi se reći kako se zapravo radi o borcima koji su postali zvijezde u doba pandemije koronavirusa. Kevin Holland svakako je jedno od imena koje prvo pada na pamet. Pet pobjeda upisao je Holland tijekom 2020. godine, a četiri su došle unutar Apexa. Darrena Stewarta savladao je podijeljenom sudačkom odlukom, dok je Ontiverosa, Buckleyja i Jacarea nokautirao. Posebno zanimljiv, Holland je bio zbog učestalog ''trash talka'' kojim se služi tijekom borbe, a sve se bolje čuje u Apexu.

Ciryl Gane, donedavni privremeni prvak UFC-ove teške kategorije, također je iskorak napravio u Apexu. Junior dos Santos, Jairzinho Rozenstruik i Alexander Volkov, imena su koja je Gane pobijedio u spomenutoj dvorani. Sve to dovelo ga je do borbe za privremenog prvaka, ali tu titulu uzeo je u Toyota Centeru u Houstonu.

Tom Aspinall, Paddy Pimblett, Sean Brady, Giga Chikadze, samo neka su od 20 izdvojenih imena. Tko čini ostatak liste, pogledajte u UFC-ovom videu koji se nalazi pri dnu ovog teksta.

Linker
25. travanj 2024 01:46