UFC

(VIDEO) On je puno više od hrvača: Pogledajte brutalni nokaut kojim se Ikram Aliskerov predstavio UFC-ovim fanovima

Ikram Aliskerov vs. Phil Hawes

 Screenshot (youtube, Ufc)
31-godišnji Dagestanac jednim udarcem može ‘‘ugasiti svjetla‘‘ gotovo bilo kojem protivniku

Ovotjedni UFC on ABC 6 event bit će povijesni UFC-ov event. Naime, prvi puta od osnutka organizacije, UFC će gostovati na teritoriju Saudijske Arabije. Svojevrsni je to početak suradnje koja će sigurno doseći visoke razine, a UFC je imao u planu spektakularan meč kao glavnu borbu večeri.

Robert Whittaker trebao je odmjeriti snage s Khamzatom Chimaevim, ali nažalost, taj meč zasad nećemo gledati. Čečen je otkazao svoj nastup zbog novih zdravstvenih tegoba i UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ hitno su morali u potragu za novim protivnikom.

Pronašli su ga u vidu Ikrama Aliskerova. Dagestanac je trebao nastupiti proteklog vikenda u meču protiv debitanta Antonija Trocolija, ali UFC-ovi čelnici trebali su hitnu zamjenu i jednostavno su žrtvovali taj meč kako bi Whittakeru mogli podariti novog protivnika.

Aliskerov je stilski vrlo sličan Khamzatu Chimaevu. Radi se o fizički vrlo moćnom borcu, odličnih hrvačkih vještina, ali i vrlo zavidne udaračke snage. Aliskerov je dosad odradio 16 profesionalnih nastupa i poražen je samo jedanput. 2019. godine nokautirao ga je upravo spomenuti Chimaev, a Ikram je nakon toga nanizao sedam uzastopnih pobjeda.

Dvije od ukupno sedam tih pobjeda došle su pod okriljem UFC-a. U oba navrata Aliskerov je slavio nokautima i dokazao je kako je puno više od ‘‘elitnog hrvača‘‘. Ikram je već u UFC debiju dobio vrlo nezgodan test. Phil Hawes bio je njegov protivnik, a iako Hawes ne pripada elitnoj skupini boraca, radi se o vrlo opasnom udaraču, impozantnih fizikalija.

Hawes se za meč protiv Aliskerova pripremao na Tajlandu i borbu je otvorio jako dobro. Odlično se kretao, sjajno je bacao ‘‘kickove‘‘ i činilo se kako gledamo nikad boljeg Phila Hawesa. ‘‘Hype‘‘ Ikrama Aliskerova mogao je biti ugašen već u njegovom UFC debiju, ali Hawes je sredinom runde napravio kobnu grešku.

Nerijetko svjedočimo slučajevima gdje se pojedini borci prebrzo opuštaju nakon što zaredaju par dobrih sekvenci. Upravo to dogodilo se i Hawesu. Aliskerov i Hawes našli su se u klinču, a Ikram je laktom pokušao pogoditi Hawesa. Sjajno je Hawes eskivirao taj udarac i Aliskerov je završio na tlu nakon tog promašaja. Vidno samouvjereni Hawes previše nisko spustio je ruke i čekao je novu razmjenu.

Spuštene ruke skupo su ga koštale. Aliskerov je plasirao prednji direkt, a odmah je vezao sjajan udarac desnicom. Hawes je pokušao eskivirati stražnji direkt Aliskerova, ali udarac je odsjeo savršeno i Hawes je pao ‘‘kao pokošen‘‘.

Bio je to uistinu brutalan nokaut, a Ikram Aliskerov tada nam je dokazao kako hrvanje nije jedini način kojim može doći do pobjede. Njegova udaračka snaga zaslužuje puno poštovanje i Robert Whittaker morat će maksimalno oprezno pristupati razmjenama s Aliskerovim.

Snimku Ikramovog meča protiv Phila Hawesa pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
20. lipanj 2024 22:28