UFC

(VIDEO) ‘Ovo je ‘Boogeyman‘‘: Pogledajte novi UFC-ov video koji su posvetili Islamu Makhachevu

Islam Makhachev

 Screenshot (youtube, Ufc)

Islam Makhachev zbilja je zastrašujuća pojava unutar UFC-ove lake kategorije. Dugo je Islam zazivao mečeve s najboljim mogućim protivnicima, ali često su ga mnogi ‘‘izbjegavali‘‘ jer tada nije bio visokorangiran, a svi su znali koliku opasnost predstavlja.

U desetom mjesecu prošle godine, Makhachev je konačno dobio priliku boriti se za pojas, a iako su mnogi kritizirali taj potez UFC-a zbog činjenice da je Islam napao pojas nakon pobjede nad nerangiranim Bobbyjem Greenom, brzo je Islam ušutkao sve kritičare.

Makhachev je izdominirao Charlesa Oliveiru u meču za titulu i dokazao je da nije slučajno dobio priliku boriti se za titulu. Dagestanac je uistinu najbolji borac lake kategorije na svijetu, minimalno do ranih nedjeljnih sati.

Tada će se obračunati s Alexanderom Volkanovskim koji dolazi iz perolake kategorije i pokušat će postati prvakom dvaju različitih težinskih kategorija. Hoće li mu to poći za rukom, preostaje nam vidjeti.

Islam je veliki favorit, iako u borbu ulazi bez svog mentora i dugogodišnjeg prijatelja Khabiba Nurmagomedova. Morat će Makhachev dokazati da može pobjeđivati na najvećoj sceni i bez Khabiba u svom kutu, jer Khabib se privremeno povukao iz svih dužnosti i odlučio je vrijeme provoditi s obitelji.

Naviknut je Islam Makhachev na puno veće poteškoće. Prošle godine pisali smo vam o njegovom teškom životnom putu. Od malog sela u Dagestanu došao je do samog vrha. Sada je na redu ono teže, a to je ostanak na vrhu.

Ususret nadolazećem UFC 284 eventu, UFC je objavio novu najavu u kojoj je fokus isključivo na Makhachevu. UFC ga je predstavio kao ‘‘Boogeymana‘‘‘, odnosno poistovjetili su ga s mitskim stvorenjem koje je zapravo zlikovac, a često opisuje čudovište kojim odrasli plaše djeca koja se ne ponašaju dobro. Makhachev se nedavno žalio da UFC premalo radi na promociji ove borbe, a sada je dobio video posvećen samo njemu. Ipak, neće ovaj uradak nikog naročito fascinirati.

Video nije naročito dug, ali vrijedi ga pogledati dok iščekujemo kasne subotnje i rane nedjeljne sate. Pri dnu teksta možete potražiti novu UFC-ovu najavu.

Linker
19. travanj 2024 16:21